Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αίγυπτο τη Δευτέρα 28/3 ο Δένδιας – Συνομιλίες με Shoukry για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας

Στην Αίγυπτο τη Δευτέρα 28/3 ο Δένδιας – Συνομιλίες με Shoukry για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας
Η επίσκεψη του N. Δένδια στο Κάιρο εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών και ραγδαία αναπτυσσόμενων σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου

Στο Κάιρο θα μεταβεί τη Δευτέρα 28/3 ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.
Η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Κάιρο εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών και ραγδαία αναπτυσσόμενων σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έχει επισκεφθεί το Κάιρο επανειλημμένα, τελευταία φορά στις 13 Ιουλίου 2021, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε μεταβεί στην Αθήνα στις 19 Νοεμβρίου 2021 και συμμετείχε στην τετραμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας.

Οι συνομιλίες

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην κοινή προσήλωση αμφότερων χωρών στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, καθώς και στην Υποσαχάρια Αφρική.
Μετά από το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο Υπουργών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης