Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Καμία συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ - Τουρκίας για το φυσικό αέριο

Οικονόμου: Καμία συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ - Τουρκίας για το φυσικό αέριο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα τουρκικού τύπου

Τα σενάρια περί συνεργασίας Τουρκίας - Ισραήλ - Ελλάδας για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της Hurriyet περί συμφωνίας της Ελλάδας με Τουρκία και Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη απάντησε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει «ούτε φανερή ούτε μυστική συμφωνία» μεταξύ των τριών χωρών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων σε δυτική Ελλάδα – Κρήτη αρκέστηκε να πει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με αυτά που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Τι υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρθηκε σε σενάρια συνεργασίας Τουρκίας – Ελλάδας – Ισραήλ για τα ενεργειακά θέματα.
Όπως γράφει ένας από τους πιο έγκυρους αρθρογράφους του τουρκικού τύπου, η επίσκεψη του γερμανού καγκελάριου, Olaf Scholz, στην Τουρκία έγινε για ενεργειακά ζητήματα, καθώς εν μέσω πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας, η Γερμανία αναζητά άμεσες λύσεις για την αντικατάσταση του ρωσικού αερίου. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναρωτιέται μήπως έρχεται η ώρα της συνεργασίας Τουρκίας - Ελλάδας - Ισραήλ για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης