Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Επιφυλάξεις για τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Βούτσης: Επιφυλάξεις για τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σχετικά με την Ουκρανία επέκρινε την αποστολή οπλισμού, λέγοντας πως αυτό αποτελεί «μεγάλη επικινδυνότητα για ευθεία εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις»
Σχετικά Άρθρα

Τις προσωπικές του επιφυλάξεις για τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εάν και ξεκαθάρισε πως θα την ψηφίσει ακολουθώντας την στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σε παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πως «η εξωτερική μας πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες κινείτο μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο ενισχύθηκε και στηρίχθηκε ιδιαίτερα και από τις κυβερνήσεις με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και είναι η αρχιτεκτονική μιας πολυδιάστατης εξωτερικής ενεργητικής πολιτικής, να είμαστε χώρα σταθερότητας, ειρήνης, με αδιαπραγμάτευτη την εδαφική κυριαρχία και την εθνική μας ανεξαρτησία, με όπλο τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, μια ενεργητική πολιτική και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σημείωσε όμως ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική και νέο δόγμα στρατηγικής που είναι το «ανήκομεν εις τη Δύση ως προκεχωρημένο φυλάκιό της».
«Ασκεί την διπλωματία των υπερεξοπλισμών, πέραν της ανάγκης επαρκούς άμυνας της χώρας και μια εξωτερική πολιτική με παρεμβάσεις και δεσμεύσεις πέραν της περιοχής μας, όπως στο Σαχέλ, τους Patriot στη Σαουδική Αραβία, την σύμβαση με το Ισραήλ για την Καλαμάτα».
Σχετικά με την Ουκρανία επέκρινε την αποστολή οπλισμού, λέγοντας πως αυτό αποτελεί «μεγάλη επικινδυνότητα για ευθεία εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις».
Αντιτάχθηκε στις συμφωνίες με τις ΗΠΑ για βάσεις επ' αορίστου χρόνου, λέγοντας πως αυτό αφίσταται από την πολιτική που ασκούσαν όλες οι κυβερνήσεις μετά τη Μεταπολίτευση.
Για δε, την αμοιβαιότητα στην άμυνα που προβλέπει η συνεργασίας με τα ΗΑΕ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε πως αυτή «αποτελεί ένα βήμα παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας, όχι μόνο αχρείαστο, αλλά πολύ προβληματικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης