Πολιτική

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Μεγάλη η ανησυχία στο λαό για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Μεγάλη η ανησυχία στο λαό για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ευρω-ατλαντικά σχέδια μπορεί να εμπλέξει την χώρα σε μεγάλους κινδύνους είπε ο κ.Κουτσούμπας
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία του ελληνικού λαού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή και τα γεγονότα στην Ουκρανία εξέφρασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει πως ο κ.Κουτσούμπας «ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς είναι μεγάλη η ανησυχία στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολύ περισσότερο που αυτές οι σχέσεις -εξαιτίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία- διαμορφώνονται με βάση το στόχο για τη συνοχή στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και με βάση τους ενεργειακούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς, στους οποίους εμπλέκονται οι δύο χώρες».
«Αυτό το πλαίσιο διαχρονικά ενισχύει τις διεκδικήσεις της τουρκικής άρχουσας τάξης και τροφοδοτεί ένα "παζάρι" για διευθετήσεις μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών "εταίρων", σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ευρωατλαντικά σχέδια -και μάλιστα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σε εξέλιξη- όχι μόνο δεν συνιστά "ασπίδα" έναντι του τουρκικού "αναθεωρητισμού", αλλά μπορεί να εμπλέξει τη χώρα και τον λαό σε μεγάλους κινδύνους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο κ. Κουτσούμπας «κατήγγειλε στον πρωθυπουργό απαράδεκτα φαινόμενα αντικομμουνισμού, διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεων του ΚΚΕ που εκπορεύονται από δυνάμεις και κύκλους της ΝΔ (π.χ. από τη ΔΑΠ στον χώρο της νεολαίας), με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά γενικεύοντας και για όλη την ιστορική του διαδρομή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης