Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Έρχονται γενναίες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών -

Πέτσας: Έρχονται γενναίες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών -
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η πιο σημαντική από τις παρεμβάσεις σχετίζεται με την ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών για να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τους αυξημένους λογαριασμούς τους
«Νέες γενναίες παρεμβάσεις» από την κυβέρνηση, εντός της εβδομάδας, με αιχμή την ανακούφιση των νοικοκυριών από το υψηλό ενεργειακό κόστος, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η πιο σημαντική από αυτές σχετίζεται με την ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών για να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τους αυξημένους λογαριασμούς τους. «Θα προχωρήσουμε, επίσης, και σε άλλες γενναίες παρεμβάσεις σε μία σειρά από θέματα, τα οποία θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη προκειμένου να ανακοινωθούν», πρoσέθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι ο μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης, είναι «να υπάρξει πραγματική εγρήγορση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ώστε να ενεργοποιηθούν ο μηχανισμός ελέγχων αποτροπής τής κερδοσκοπίας και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. «Εάν αυτό γίνει, θα έχουμε μία αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές, την οποία μάλιστα είδαμε να συμβαίνει την προηγούμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο κ. Πετσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης