Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Zakharova: Απαράδεκτες δηλώσεις που δεν συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας - Ρωσίας

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Zakharova: Απαράδεκτες δηλώσεις που δεν συνάδουν με τους  ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας - Ρωσίας
Για απαράδεκτες δηλώσεις και αναρτήσεις από τη ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Σε έντονο ύφος ήταν και η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρου Παπαϊωάννου στη Ρωσίδα ομόλογό του, Maria Zakharova και την επίθεση που εξαπέλυσε στην Αθήνα για αντιρωσική υστερία και προπαγάνδα.
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς», σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου.
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» και βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Καταληκτικά, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αναφέρει πως η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινήτο προς αυτή την κατεύθυνση

Θεοδωρικάκος: Η Ρωσία συκοφαντεί

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova περί «χονδροειδών αντιρωσικών κατηγοριών» από Έλληνες ανώτατους αξιωματούχους, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2022.
Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ενώ υπενθυμίσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου υπάρχουν και Έλληνες ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς,.
Στο ερώτημα πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις επικρίσεις της Ρωσίας για την ελληνική στάση ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
«Έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης την Ουκρανία γιατί έχει δεχτεί απρόκλητη επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης