Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραλογισμός: Απαγορεύουμε Τσαϊκόφσκι, στέλνουμε όπλα σε Ουκρανία, χάνουμε χιλιάδες τουρίστες

Παραλογισμός: Απαγορεύουμε Τσαϊκόφσκι, στέλνουμε όπλα σε Ουκρανία, χάνουμε χιλιάδες τουρίστες
Αποφάσισε μόνος ο Πρωθυπουργός ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια
Σχετικά Άρθρα

Η αμφισβήτηση της κυβερνητικής τακτικής απέναντι στην ουκρανική κρίση είναι  μεγάλη και εκφράστηκε σχεδόν από όλα τα κόμματα της Βουλής.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται για επιπολαιότητα αλλά και μονομερείς αποφάσεις όπως αυτή της αποστολής θανατηφόρου στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία η οποία πρώτον μας βάζει πιο βαθιά στον πόλεμο της Ρωσίας-Ουκρανίας, δεύτερον μας κατατάσσει αυτόματα στους εχθρούς της Ρωσίας όταν υπάρχουν ισχυροί δεσμοί των δύο λαών.

Παραλογισμός η ακύρωση ρωσικών έργων ή ο αποκλεισμός ρώσων αθλητών

Η μανία της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει ακολούθημα των ευρωπαϊκών δυνάμεων έφτασε στον εξής παραλογισμό: Να ακυρωθεί από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η παράσταση της Λίμνης των Κύκνων, έργο του Τσαϊκόφσκι επειδή είναι έργο της ρωσικής σύνθεσης. Είναι πολύ διαφορετικό να καταδικάζεις την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλο να φτάνεις στο σημείο να δημιουργείς ένα αντι-ρωσικό μέτωπο που περιλαμβάνει μουσικούς, αθλητές, ηθοποιούς, χορευτές και εν τέλει τον ρωσικό λαό.

Αποφάσισε μόνος ο Πρωθυπουργός ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία χωρίς να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, χωρίς να είναι παρών ο έλληνας ΥΠ.ΕΞ, χωρίς να ζητηθεί η άποψη των κομμάτων με την συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ακόμα και η συζήτηση στην Βουλή έγινε εκ των υστέρων αφού είχε αποφασιστεί και είχε φτάσει στην Πολωνία η αποστολή των 2 C-130. Μάλιστα, για να δικαιολογηθεί ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν ευρωπαϊκή εντολή που αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο η αποστολή υλικού στην Ουκρανία, μόνο και αυτό είναι έωλο καθώς Ιταλία και Ισπανία αποφάσισαν μόνο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, δηλαδή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και όχι όπλων…

Χωρίς προφανή ανταλλάγματα παίρνουμε στάση βασιλικότεροι του βασιλέως

Η Ελλάδα, σε αυτή τη φάση συμπεριφέρεται ως βασιλικότερος του βασιλέως χωρίς προφανή ανταλλάγματα. Όπως για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι – όπως είπε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σήμερα στη Βουλή Κ. Βελόπουλος- μία δέσμη μικρότερων κυρώσεων προς την Τουρκία η οποία έχει παρανόμως εισβάλει εδώ και χρόνια στην Κύπρο. Ή γιατί δεν υπήρξε ευρωπαική συντεταγμένη απειλή εναντίον της Τουρκίας για την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας των ελληνικών νησιών. Μάλιστα, σήμερα το ΠΑΣΟΚ έβαλε κατά του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ γιατί δεν έχει αποσταλεί στον ΟΗΕ απαντητικό υπόμνημα για το θέμα αυτής της τουρκικής αμφισβήτησης.

Τριπλό ηλεκτροσόκ για τους έλληνες καταναλωτές σε ρεύμα, πετρέλαιο-αέριο και σιτηρά

Παράλληλα, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται το τίμημα που θα πληρώσουν οι έλληνες καταναλωτές – και όλοι οι ευρωπαίοι καταναλωτές αλλά οι έλληνες περισσότερο- από την αύξηση των λογαριασμών ρεύματος, την αυξανόμενη ακρίβεια σε βασικά είδη καθώς και την αύξηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η Ελλάδα θα υποστεί ένα πολύ ισχυρό τριπλό ηλεκτρικό σοκ από την αύξηση του φυσικού αερίου- που χρησιμοποιείται και στην ηλεκτροπαραγωγή- αφού η ευρωπαική τιμή του αερίου έφτασε τα 127ευρώ/Mwh (αύξηση 36%), από την αύξηση του πετρελαίου πάνω από τα 100 ευρώ (αύξηση 3%), από την αύξηση των σιτηρών που σύμφωνα με την Rabobank θα φτάσει ίσως και πάνω από το 30%. Μιλάμε, για ένα μείγμα που θα φαντάζει την τέλεια καταιγίδα για την ακρίβεια. Όλα τα παραπάνω είναι πολλαπλασιαστές του πληθωρισμού στην Ελλάδα.

Θα χάσουμε ένα τεράστιο τουριστικό ρεύμα Ρώσων, θα πάνε στην Τουρκία

Επίσης, συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η αντιρωσική επιχειρηματολογία που έχει αρχίσει στο δημόσιο λόγο θα στερήσει ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα στην χώρα μας το καλοκαίρι. Οι ρώσοι αποτελούν μία υπολογίσιμη δύναμη που προσθέτουν στο ελληνικό ΑΕΠ μέσω του τουρισμού και ενδεχομένως αυτή η προοπτική να χαθεί. To 2013 είχαν έρθει στην Ελλάδα 1,3 εκατ. ρώσοι, το 2019 πάνω από 600χιλ. και υπό κανονικές συνθήκες θα αναμέναμε ένα τέτοιο αριθμό και το 2022, αλλά μάλλον δεν θα έρθουν. Αντιθέτως, φαίνεται ότι θα πάνε στην Τουρκία η οποία έχει διατηρήσει μία πιο ήπια στάση απέναντι στον πόλεμο χωρίς να την κατηγορήσει ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ρωσία για την στάση της.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης