Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Θετικά το ΚΙΝΑΛ στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Κακώς ο Μητσοτάκης δεν επιδίωξε συνεννόηση

Κατρίνης: Θετικά το ΚΙΝΑΛ στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Κακώς ο Μητσοτάκης δεν επιδίωξε συνεννόηση
H Ελλάδα δεν είναι μικρή για να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, είναι τόσο μεγάλη που μας υπερβαίνει όλους είπε ο κ.Κατρίνης
Σχετικά Άρθρα




Την θέση πως η Ελλάδα δεν είναι μικρή για να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διατύπωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή κατά τη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του σώματος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα .
Αφού αναφέρθηκε στη φρίκη του πολέμου ο κ.Κατρίνης είπε ότι η καταδίκη της στρατιωτικής συμβολής της Ρωσίας πρέπει να είναι χωρίς αστερίσκους, παρεκκλίσεις και συμψηφισμούς.
Ο κ. Κατρίνης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εθνικών πρωτοβουλιών σε αυτή τη μεγάλη πρόσκληση που αντιμετωπίζουμε, ζητώντας ενεργή διπλωματία με ισχυρό Εθνικό μέτωπο, που δε διασφαλίζεται με φραστικές εκκλήσεις του Πρωθυπουργού, ούτε με αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις.

Τι ζήτησε

Ο κ.Κατρίνης ζήτησε να παρθούν εθνικές πρωτοβουλίες τώρα για:

  • ειρηνευτική διαμεσολάβηση και στήριξη των ομογενών μας που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή,
  • στήριξη στον Ουκρανικό λαό με αποστολή εφοδίων και αμυντικού υλικού, αλλά και οργανωμένη υποδοχή προσφύγων
  • αξιοποίηση των συμμαχιών μας, προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνη διαφορά στο τραπέζι των οριοθέτησή των θαλασσίων ζωνών,
  • ενεργοποίηση και εκμετάλλευση από την χώρα μας του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το εμπάργκο πώλησης όπλων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία απόφαση που ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν επιδίωξε εθνική συνεννόηση ο Μητσοτάκης

«Δυστυχώς όμως, όπως συνηθίζει ο κ Μητσοτάκης και σε αυτήν την κρίση δεν επεδίωξε την Εθνική συνεννόηση.
Έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορεί να τα χειριστεί μόνος του, ακριβώς δηλαδή όπως νόμιζε και ο κ Τσίπρας» είπε ο κ.Κατρίνης, ο οποίος σημείωσε ότι κακώς δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την απόφαση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.
Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής στέκεται θετικά στην ουσία της απόφασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης