Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης, ο πολιτικός που δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα θέλει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ

Κωστής Χατζηδάκης, ο πολιτικός που δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα θέλει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ
Πλήρης άεργος χωρίς ένσημο – Μόνο κομματικές θέσεις έχει ο Κωστής Χατζηδάκης 
Σχετικά Άρθρα

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν είναι ανέκδοτο, είναι αλήθεια.
Άλλο εάν στο Μέγαρο Μαξίμου το αντιμετωπίζουν σαν ανέκδοτο.
Ο άνθρωπος με τα μηδενικά ποσοστά δημοφιλίας στην κυβέρνηση έχει εκφράσει σε συνεργάτες του ότι «ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα», «όποιος μένει μαζί μου, θα έχει θέση στην κυβέρνηση», «προετοιμαζόμαστε για ανώτερες θέσεις».

Σύντομο ανέκδοτο η πολιτική του πορεία


Και είναι αλήθεια, στο Μαξίμου βλέπουν ένα διακαή πόθο του Κωστή Χατζηδάκη να τοποθετεί παντού πρόσωπα της δικής του εμπιστοσύνης τόσο στο κομματικό μηχανισμό όσο και στα υπουργεία.
Θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή για αυτά τα πρόσωπα, δεν είναι επί του παρόντος.
Αυτό όμως που απορούν όλοι είναι η μεγάλη του σιγουριά ότι έχει ρεύμα στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα, επειδή κάποτε έλυνε και έδενε στη νεολαία.

Πλήρης άεργος χωρίς ένσημο – Μόνο κομματικές θέσεις έχει ο Κωστής Χατζηδάκης 


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εικόνα του Κωστή Χατζηδάκη είναι ότι δεν έχει δουλέψει εκτός πολιτικής ούτε μία μέρα, μα ούτε μία μέρα.
Μηδέν ένσημα.
Από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήταν φοιτητής, τον πήρε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, μετά στην γραμματεία εκλογών και το 1994, στις εκλογές, του έδωσε θέση στην ευρωβουλή (τότε υπήρχε η περίφημη λίστα) και μετά ξανά ήταν σε εκλόγιμη θέση στις ευρωεκλογές το 1999.

Μετά από 3 θητείες στην ευρωβουλή κουράστηκε με το αεροπλάνο για Βρυξέλλες


Και μετά το 2004 επί Καραμανλή, για μαντέψτε;
Και πάλι ευρωβουλευτής!
Θυμίζει τον Παπαδημούλη του Συνασπισμού και όχι άδικα!
Ο κ. Χατζηδάκης κουράστηκε με τα πέρα δώθε στις Βρυξέλλες με το αεροπλάνο στην business class και είπε να παρατήσει τη καριέρα αυτή και να κατέβει βουλευτής στην Β Αθήνας.
Αλλά και τότε δεν ήταν σίγουρος και ζήτησε από τον Επίτιμο και την Ντόρα Μπακογιάννη να τον βοηθήσουν στην σταυροδοσία για να βγει...
Για χρόνια ήταν ο δεύτερος σταυρός όσων «σταύρωναν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ερχόταν πρώτος σε ψήφους στη μεγάλη αυτή περιφέρεια.

Κάθε υπουργική θητεία και ένα κρατικό ξεπούλημα


Μετά, λίγο πολύ τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Ο Κ. Καραμανλής τον τοποθετεί στο Υπουργείο Μεταφορών και αρχίζει η απαξίωση της Ολυμπιακής, η δημιουργία της Olympic Air που κατέληξε στο μονοπώλιο της Aegean.
Ο ακραιφνής του νεοφιλελεύθερος χαρακτήρας οδηγεί μερίδα διαδηλωτών να τον προπηλακίσουν με άσχημο τρόπο.
Ο Αντώνης Σαμαράς τον εμπιστεύεται για το Υπουργείο Ανάπτυξης με τα γνωστά αποτελέσματα. Μέσα σε καθεστώς μνημονίων και απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας, αυξάνεται η τιμή στο γάλα, στα φάρμακα ενώ το ΕΣΠΑ πιάνει πάτο.
Ο Σαμαράς τον στέλνει σπίτι του. Ο Μητσοτάκης τον κάνει αντιπρόεδρο και του δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ποια τα αποτελέσματά του;

Προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ


Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποδείξει ότι η ΔΕΗ είναι απαξιωμένη, την οποία δυσφήμιζε διαρκώς.
Εμφανίσεις διαρκώς στην τηλεόραση ότι η ΔΕΗ είναι ο πιο προβληματικός δημόσιος φορέας και χρειάζεται χρήματα.
Πουλιέται το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και ένα μήνα που έφυγε από το Υπουργείο η κακοκαιρία Μήδεια δείχνει την γύμνια της διαχείρισης Χατζηδάκη.
Στον Διόνυσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής δεν υπήρχε ρεύμα για μέρες.

Τι ισχυρίστηκε ο Χατζηδάκης και τι πραγματικά έγινε στο Υπουργείο Ενέργειας;


Και τι δεν ισχυρίστηκε για να πιστέψουμε ότι έχει κάνει έργο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας; Είχε βγάλει και βίντεο στα ΜΜΕ…

  • Ότι έδωσε τελική λύση στο θέμα της ΛΑΡΚΟ. Ακόμα και τώρα η ΛΑΡΚΟ κάνει απεργίες, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
  • Ότι ήταν περιχαρής που ξεκίνησε την απολιγνητοποίηση πρώτος. Προχωρήσαμε σε κλείσιμο μονάδων μέχρι το 2023 ενώ οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες κρατάνε μονάδες λιγνίτη μέχρι το 2035. Και τώρα επειδή είναι ακριβό το ρεύμα τις ξανανοίξαμε…
  • Ότι Ψηφίστηκε νόμος για το Περιβάλλον για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων, ιδιαίτερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το 2020-2021 η χώρα ήταν κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο αξιοποίησης των ΑΠΕ…
  • Ότι το Υπουργείο επί ημερών του υπέγραψε με την Κύπρο και το Ισραήλ τη συμφωνία για τον αγωγό East-Med. Τρομερή συμφωνία! Μετά από λίγο καιρό ΗΠΑ και Ε.Ε έβαλαν τέλος στον αγωγό ως ακριβό προτζεκτ…
  • Και η χειρότερη κοροιδία: Ότι οι επενδύσεις που έκανε στην ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ υποδομών θα έφερναν καλύτερες τιμές σε ηλεκτρική ενέργεια και στο φυσικό άεριο. Την απάντηση την δίνουν τα πανάκριβα τιμολόγια που έρχονται από Σεπτέμβριο στους καταναλωτές μέχρι τώρα.

Και στο Υπουργείο Εργασίας τα ίδια και χειρότερα:

  • Εκκρεμείς συντάξεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα
  • Νόμοι-λάστιχο που δεν πληρώνουν τις υπερωρίες
  • Αύξηση κατώτατου μισθού 2% στην εποχή της ακρίβειας
  • Λευκή απεργία στον ΕΦΚΑ και στις υπηρεσίες του υπουργείου επειδή όχι μόνο υποβάθμισε τους λειτουργούς αλλά έφερε ιδιώτες και τώρα διευθυντές με παχυλούς μισθούς (βόλεμα για κολλητούς μου κάνει).
  • Ουσιαστικά αποκρατικοποιεί τον ΕΦΚΑ, όπως έκανε με τόσους φορείς αφού τούς υποβάθμισε και υπονόμευσε λεκτικά και ουσιαστικά.

Το μόνο έργο που όντως έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης στο Υπουργείο Εργασίας είναι ότι έκανε μία πανάκριβη ανακαίνιση αρκετών χιλιάδων ευρώ στο γραφείο Υπουργού και έβαλε ακριβούς πίνακες στους τοίχους. Αυτό μόνο.
Και ναι λοιπόν, αυτός ο άεργος πολιτικός του «κοπανιστού αέρα» και της «επικοινωνιακής φούσκας» που δεν έχει κατέβει πιο κάτω από το Χαλάνδρι, θέλει να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μετά πρωθυπουργός…
Κάπου έλεος…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα ξέρουν αυτά και οι άλλοι δελφίνοι και γελάνε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης