Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου σε καταυλισμό Ρομά στην Κατερίνη – Τι δήλωσε

Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου σε καταυλισμό Ρομά στην Κατερίνη – Τι δήλωσε

Η Κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτη για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας

Τον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου Κατερίνης επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτη για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας.
Σε δήλωσή της η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε για την επίσκεψη αυτή πως υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία και την ισχυρή βούληση της Πολιτείας για τον σκοπό αυτό.
«Πολύ σημαντικά βήματα είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στο σχολείο, να χειραφετηθούν οι γυναίκες και οι νέοι ώστε να εγκαταλειφθούν αναχρονιστικές και καταπιεστικές πρακτικές, και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και τα στερεότυπα, που οδηγούν στην περιθωριοποίηση και δυσχεραίνουν την κατάκτηση της κοινωνικής ισοτιμίας.
Είμαι σίγουρη ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει ανταπόκριση και από την πλευρά των Ρομά, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης