Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Βενιζέλου για Ανδρουλάκη: Του έστειλα θερμά συγχαρητήρια, φαντάζομαι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει

Αιχμές Βενιζέλου για Ανδρουλάκη: Του έστειλα θερμά συγχαρητήρια, φαντάζομαι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει
Αναφερόμενος στην εκλογή του κ. Ανδρουλάκη έκανε λόγο "μία πολύ αισιόδοξη στιγμή για το κόμμα μας, για την παράταξή μας"

"Ιστορική" χαρακτήρισε τη σχέση του με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζοντας πως εκείνος ήταν που τον πρότεινε για Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και να μπει στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Ερωτηθείς πάντως σχετικά με το εάν έχουν επαφές σήμερα, o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο ΜEGA, απάντησε ότι "μετά την εκλογή, όπως είχα την υποχρέωση αλλά και τη διάθεση, του έστειλα τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ευχή μου να επικοινωνήσει με την ιστορία".

"Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει, κάποια στιγμή θα θελήσει να ακούσει το πώς σκέφτομαι, αν και φαντάζομαι ότι διαβάζει αυτά που γράφω και ακούει αυτά που λέω" πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην εκλογή του κ. Ανδρουλάκη έκανε λόγο "μία πολύ αισιόδοξη στιγμή για το κόμμα μας, για την παράταξή μας" . Πρόσθεσε πώς "η νέα ηγεσία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της με μία δημοσκοπική αλλαγή, η οποία οφείλεται και στην εκλογή, αλλά οφείλεται βεβαίως και στη φθορά της κυβέρνησης και στη φθορά του κ. Τσίπρα".

Επεσήμανε ακόμη ότι "το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να βρει να πει κάτι, το οποίο να είναι πέραν του προλόγου και πέραν των καλών προθέσεων". Συμπλήρωσε μάλιστα ότι "αντίπαλος είναι πάντα η ευκολία της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και το μεγάλο θέμα του κ. Ανδρουλάκη είναι το ερώτημα εάν θα κινηθεί αντιλαϊκιστικά".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, όπου για την υπόθεση της Novartis ζήτησε να τοποθετηθούν και οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς,όπως είπε, με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Τουλουπάκη,- έχει κληθεί να μιλήσει σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. "Περιμένω να υπερασπισθούν το κύρος των θεσμών και την Ιστορία και την αλήθεια" είπε.

Οσοn αφορά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής: " Όχι, δεν έχει λόγο να πει τίποτα το ΚΙΝΑΛ τώρα, εφόσον η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία.

"Δεν ξέρω πότε ήταν δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ"

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε και την αναφορά του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ότι "δεν θα είμαστε το δεκανίκι, τελείωσαν αυτά" ξεκαθαρίζοντας:

"Λέει ο κ. Μητσοτάκης "δεν θα γίνω ένας μνημονιακός Πρωθυπουργός". Λέει ο κ. Ανδρουλάκης "δεν θα είμαστε το δεκανίκι, τελείωσαν αυτά". Δεν ξέρω πότε ήταν δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ, γιατί και στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι άλλοι προσχώρησαν στη δική μας πολιτική, η δική μας πολιτική εφαρμόστηκε.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εμένα θα με ενδιέφερε να μην είμαι προ-μνημονιακός πρωθυπουργός, γιατί οι προ-μνημονιακοί πρωθυπουργοί φέρνουν την ευθύνη για την κρίση, οι μνημονιακοί έσυραν το κάρο της ευθύνης υπό τραγικές συνθήκες", τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής: " Όχι, δεν έχει λόγο να πει τίποτα το ΚΙΝΑΛ τώρα, εφόσον η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης