Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για επίδομα Πάσχα: Δεν θα μείνουν μόνες τους οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Οικονόμου για επίδομα Πάσχα: Δεν θα μείνουν μόνες τους οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Ανοιχτό το θέμα κατάργησης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν θα μείνουν μόνες τους οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα του έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα.
«Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη δεν θα μείνουν μόνες τους απέναντι σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις πάντοτε όμως μέσα στις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Μετρημένα και με σωφροσύνη όταν η κυβέρνηση έχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσει, θα το κάνει» υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου.
Αναφερόμενος στο θέμα της άρσης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο κ.Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, επισημαίνοντας πως «κάθε εβδομάδα, σταθμίζοντας την εξέλιξη των μεγεθών της πανδημίας και παρακολουθώντας την πορεία αυτής σε άλλες χώρες, η Επιτροπή των ειδικών εισηγείται στην Κυβέρνηση και αυτή αποφασίζει…
Με βάση τα εισηγήσεις, θα πάρουμε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις»

Δεν αρκούμαστε σε παθητικό ρόλο θεατή

«Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή απέναντι στις εξελίξεις.
Με συνεχείς διπλωματικές ενέργειες, με διεθνείς πρωτοβουλίες, με όπλα μας την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλά και το διεθνές κύρος του πρωθυπουργού ο οποίος πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις επίλυσης των διεθνών ζητημάτων, η Ελλάδα ανθίσταται και προστατεύει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην διπλωματική δραστηριότητα του πρωθυπουργού τις περασμένες ημέρες, και μεταξύ αυτών επισήμανε τη συνάντηση του με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris.
Είπε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, και ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα στη Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.
Αναφερόμενος στην κρίση με την Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε απόλυτη συστράτευση με τους συμμάχους της, αλλά επίσης τάσσεται υπέρ των ανοιχτών διαύλων με τη Ρωσία.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις επενδύσεις

Επιπλέον, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε «παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις», αναφέροντας ότι το προηγούμενο έτος οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 110 χιλιάδες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν το φιλεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης και την «καλή μεταρρυθμιστική στρατηγική της που παράγει όφελος για τη χώρα».
«Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε και να επενδύσουμε για την τόνωση της απασχόλησης» επισήμανε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των σχολείων τόνισε ότι «το 99,2% των σχολείων ανταποκρίθηκαν στην αξιολόγηση, και θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν συμμετείχαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης