Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα

Σακελλαροπούλου: Το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα
Το απόγευμα η Κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στα Ιωάννινα

«Το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζαφέα και τις τοπικές αρχές.
Η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και συναντήθηκε με τον Κ. Τζαφέα, τονίζοντας πως «για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που η αξιοποίησήτου έγινε με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση. Η συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών είναι σημαντική, εξαιρετικό παράδειγμα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέροςστην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής,καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι΄ αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα».
Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής 20/2, η κα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στα Ιωάννινα για να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2022».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης