Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όταν ο «Ηγεμών» δεν δέχεται κριτική ή γιατί διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος από τη Νέα Δημοκρατία

Όταν ο «Ηγεμών» δεν δέχεται κριτική ή γιατί διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος από τη Νέα Δημοκρατία
Η φιλελεύθερη ΝΔ του κ. Κ. Μητσοτάκη δεν άντεξε τις δημοκρατικές διαδικασίες και την καλόπιστη εσωκομματική κριτική από ένα προβεβλημένο στέλεχος της
Σχετικά Άρθρα

Με το εντελώς παράλογο «επιχείρημα» ότι…  δυσφημεί τη χώρα διεθνώς και προσβάλει (!) τους ψηφοφόρους του η ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες διέγραψε τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, ιστορικό στέλεχος της παράταξης.

Ο ίδιος βέβαια δεν έχασε το χιούμορ που τον διακρίνει και σχολίασε τη διαγραφή του ως εξής: «Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το.. 1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα, έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε, παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70». Και συνέχισε: «Η φιλελεύθερη μέθοδος Μητσοτάκη. Σεπτ. 2020:Τηλεφώνημα από Δημητριάδη: Σταμάτα κριτική για αστικές συγκοινωνίες. Απρ.2021: Τηλεφώνημα από Μητσοτάκη. Εάν συνεχίσεις κριτική σε θέματα πανδημίας θα διαγραφείς. Φεβρ. 2022: Διαγραφή αφού προηγήθηκε συκοφάντησή μου,
αποκλεισμός από κρατική TV». 

Με απλά λόγια η ΝΔ είναι πιο… σταλινική στα εσωκομματικά της από το ΚΚΕ της δεκαετίας του ΄70!.. 

Η φιλελεύθερη ΝΔ του κ. Κ. Μητσοτάκη δεν άντεξε τις δημοκρατικές διαδικασίες και την καλόπιστη εσωκομματική κριτική από ένα προβεβλημένο στέλεχος της. Δυστυχώς για την ηγεσία της κυβερνώσας παράταξης ο Γιώργος Κύρτσος είχε δίκιο στην κριτική του, άλλωστε επιβεβαιώθηκε στην πράξη:

1.Το πρώτο θέμα αφορά την ενεργειακή πολιτική. Ήδη από το 2019 είχε εκφράσει την αντίθεση του στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την αύξηση της εξάρτησης της Ελλάδας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Ο κ. Κύρτσος είχε επανειλημμένα αναφερθεί στους κινδύνους για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τους φόβους για εκτίναξη των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια από τυχόν δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις. Όπερ και εγένετο. Δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες οι φόβοι του Κύρτσου επιβεβαιώθηκαν με δραματικό τρόπο. 

2.Σκληρή κριτική έχει ασκήσει ο Γ. Κύρτσος και στο θέματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Όπως σημειώνει ο ίδιος δεν μπορείς να κάνει αποτελεσματική πολιτική με πρόβλεψη πληθωρισμού 0,8%... Ιδού δυο αναρτήσεις του:  «Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση, οικονομία. Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν. Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά. Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη. Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία. Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι». Και το δεύτερο: «Το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων, τα οποία δεν πραγματοποιούνται. Προϋπολογισμός 2022 με πρόγνωση πληθωρισμού 0,8%. Εξάρτηση από «φθηνό» φυσικό αέριο που όμως είναι πανάκριβο. Προσωρινή ακρίβεια που γίνεται μόνιμη».

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτές τις επισημάνσεις… 

3.Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε καταθέσει δημοσίως προτάσεις και φυσικά είχε διαφωνήσει με πολλές αποφάσεις (και μη… αποφάσεις) της κυβέρνησης. Για παράδειγμα είχε επισημάνει τότε πως αν δεν φτιαχτούν, αν δεν βελτιωθούν οι αστικές συγκοινωνίες… ο κορονοιός θα μεταδίδεται εύκολα. Δυστυχώς… δικαιώθηκε.

4. Άσο φορά δε το καυτό, το μείζον θέμα (για τη ΝΔ) της Novartis ο Γ. Κύρτσος πάλι βρέθηκε απέναντι από την ηγεσία του κόμματος ασκώντας κριτική στην δίωξη δημοσιογράφων και της εισαγγελέως κυρίας Τουλουπάκη.  «Παγίδα για κυβέρνηση, Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως ARTE, σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων», έγραψε.

Στην ερώτηση μας γιατί διαγράφη απάντησε:  Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ. Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί δε το twitter του: «Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου, ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση».

Ανδρέας Πετσίνης
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης