Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Σύντομα ο Μητσοτάκης θα έχει νέα μου – Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό για τη διαγραφή μου

Κύρτσος: Σύντομα ο Μητσοτάκης θα έχει νέα μου – Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό για τη διαγραφή μου
Δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια από την κυβέρνηση για να στηρίξει τον κόσμο στις οικονομικές του δυσκολίες είπε ο κ.Κύρτσος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως σύντομα η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης θα έχουν νέα του διατύπωσε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό στη διαγραφή, απλά αναφέρονται σε μία παράγραφο που χωράει τα πάντα και τίποτα.
Προσπάθησα να καταλάβω σε ποιο απ' όλα αναλογεί η περίπτωσή μου, αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα.
Αυτό είναι πρόβλημα της ΝΔ και συγκεκριμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ναι, ανέβασα τους τόνους της κριτικής

«Εδώ και 15 μήνες έχω ανεβάσει τους τόνους της κριτικής, σε μια σειρά θεμάτων.
Πρώτα, στην πανδημία, γιατί νομίζω ότι χάνουμε περισσότερους ανθρώπους απ' ό,τι πρέπει.
Δεύτερον, στην οικονομία, γιατί νομίζω ότι έχει ξεφύγει ο λογαριασμός.
Κάποια στοιχεία μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας και ο κόσμος υποφέρει.
Τρίτον, στο θέμα της Novartis, γιατί η κυβέρνηση αντί να στραφεί δικαστικά κατά της Novartis, όπως είχε δεσμευτεί, τελικά κυνηγάει τους δημοσιογράφους και την Τουλουπάκη.
Αυτοί ήταν οι τρεις βασικοί άξονες της κριτικής μου.
Από κει και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει δια της διαγραφής μου.
Δικαίωμά του, θεωρώ ότι θα είναι ενδιαφέρουσα και η πολιτική συνέχεια» είπε ο κ.Κύρτσος.

Όλα λάθος

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την οικονομία, τι θεωρεί ότι βλέπει ο ίδιος που η κυβέρνηση δεν θέλει να δει, είπε: «Νομίζω ότι τα είδε όλα λάθος η κυβέρνηση».
«Έκανα προτάσεις στην ΚΟ της ΝΔ, να πάμε γρήγορα σε επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, λεωφορεία,ταξί. Έφεραν μεταχειρισμένα ντίζελ απο την Γερμανία, αντί να πάμε στην ηλεκτροκίνηση.
Έκανα προτάσεις για να τρέξουμε γρήγορα στην πράσινη μετάβαση, αποφεύγοντας όμως την πρόωρη απολιγνιτοποίηση, καθώς θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, εξαρτήσεις από το φυσικό αέριο κ.λπ.
Δεν εκτίμησαν σωστά το Ενεργειακό, δεν είδαν την ακρίβεια» υπογράμμισε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου, τόνισε ότι δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια από την κυβέρνηση για να τους στηρίξει, σχολιάζοντας «δηλαδή, έπρεπε να είμαι μουγκός σε όλα αυτά;».

Τι μου είπε ο Μητσοτάκης

Σε ερώτηση για το εάν όλα αυτά τα είχε συζητήσει με τον πρωθυπουργό, ο κ.Κύρτσος είπε ότι «με τον πρωθυπουργό μιλούσα μέχρι τον Απρίλιο του 2021, που με πήρε σε έξαλλη κατάσταση να μου πει ότι αν συνεχίσω να κάνω κριτική στο θέμα της πανδημίας, θα με διαγράψει».
«Του είπα, λοιπόν, ας κάνει ό,τι θέλει, αλλά αντί να διαγράψει, καλύτερα να αλλάξει πολιτική στο θέμα της πανδημίας. Τελικά, δέκα μήνες αργότερα, με διέγραψε, αλλά συνέχισε την ίδια πολιτική στο θέμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα να μετράμε 25.000 θανάτους» υπογράμμισε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος απέρριψε σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος ή ένταξης σε άλλο κόμμα.

Θα συνεχίσω την κριτική

Ο κ.Κύρτσος υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την κριτική που έχει αναπτύξει, η οποία, όπως είπε, είναι πολύ βάσιμη.
«Με το πέρασμα του χρόνου, νομίζω δικαιώνεται η κριτική μου, πάμε σε δραματικά αδιέξοδα.
Βέβαια, θα αναδείξω και το στοιχείο της προσωπικής ευθύνης του Μητσοτάκη, γιατί ο Μητσοτάκης με διέγραψε, δεν με διέγραψε ο Μαρινάκης.
Εφόσον πετάει το γάντι ο Μητσοτάκης, τον οποίο βοήθησα σε διάφορες δύσκολες περιόδους της ζωής του, θα το σηκώσω ευχαρίστως.
Έχω μία αγωνιστική παράδοση σε αυτά τα ζητήματα» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης