Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα βάλει σε κίνδυνο τα δημόσια έσοδα

Πέτσας: Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα βάλει σε κίνδυνο τα δημόσια έσοδα
Κάθε φορά που μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, προχωράμε σε μέτρα ελάφρυνσης είπε ο κ.Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα θα βάλει σε κίνδυνο τα δημόσια έσοδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως κάθε φορά που μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, θα προχωράμε σε μέτρα ελάφρυνσης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε πως επηρεάζονται όχι μόνο τα οικονομικά κατώτερα στρώματα, αλλά και ότι υπάρχει πίεση αναλογικά και στην μεσαία τάξη, λέγοντας πως χρειάζεται κλίμα συναίνεσης και κοινή προσπάθεια για να μετριαστούν οι επιπτώσεις.
«Κάθε φορά που μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, προχωράμε σε μέτρα ελάφρυνσης.
Εκτός από τα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπάρχει επιπλέον κόστος 300 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα για δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων, την θέρμανση των σχολείων.
Εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσουμε σε έκτακτη ενίσχυση των Δήμων, το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί από το οικονομικό επιτελείο» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές

Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών ο κ.Πέτσας είπε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
«Δεν υπάρχει ούτε σκέψη ούτε κάποια προετοιμασία για αλλαγή του εκλογικού νόμου, άλλωστε ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Ούτε οι πολίτες σε καμία δημοσκόπηση ζητούν πρόωρες εκλογές», είπε ο κ.Πέτσας.

Αγωνία Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας κάνει το αίτημα για πρόωρες εκλογές από την αγωνία του όχι μην βγει δεύτερος, αλλά μήπως βγει τρίτος, γι’ αυτό προσπαθεί να περιχαρακώσει αυτήν την διαδικασία στην Βουλή, όπου ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας έχουν μιλήσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.
Ερωτηθείς για τα ανοδικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι «υπάρχει μια μετατόπιση στο πολιτικό σκηνικό».
«Μια αλλαγή στην ηγεσία ενός κόμματος φέρνει μια ευφορία, όπως συμβαίνει με μια μεταγραφή σε ποδοσφαιρική ομάδα.
Το βασικό στοιχείο είναι οι τάσεις και αυτό που δείχνουν είναι πως η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα διατηρείται ή μεγαλώνει και αυτό δείχνει μια ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος εκτίμησε πως «δεν τίθεται θέμα αυτοδυναμίας για τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, καθώς οι πολίτες δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης