Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ακρωτηριασμένη Εξεταστική με fast track διαδικασίες

Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ακρωτηριασμένη Εξεταστική με fast track διαδικασίες
Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει να διαβιβαστούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ζήτησε ο κ.Κάτσης
Σχετικά Άρθρα
Για μια ακρωτηριασμένη Εξεταστική Επιτροπή που λειτούργησε με fast track διαδικασίες έκανε λόγο ο βουλευτής – εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης στη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε απολύτως και απέδειξε ότι το ερευνώμενο διαρκές σκάνδαλο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα πράγματι συνετελέσθη» είπε ο κ.Κάτσης, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολιτικές ευθύνες, καθώς εκμεταλλεύτηκε την πανδημία ως ευκαιρία», σημειώνοντας πως «είναι απαράγραπτες οι πράξεις της και θα σας τις αποδώσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές».

Να διαβιβαστεί το πόρισμα στις δικαστικές Αρχές

Ο κ.Κάτσης ζήτησε «το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει να διαβιβαστούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, προκειμένου εκείνες να ερευνήσουν περαιτέρω, με πλήρη τρόπο και σε πλήρη έκταση, όλα τα στοιχεία που έχουν ήδη αναδειχθεί και θεμελιώνουν την ύπαρξη ποινικών ευθυνών».

Προκλητική στήριξη

Όπως είπε, «δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση με τόσο προκλητική στήριξη από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και ο καταιγισμός των δημοσκοπήσεων γίνεται με χρονισμό και ατζέντα που συνάδουν πλήρως στο κυβερνητικό αφήγημα».
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση, με καύσιμο το δημόσιο χρήμα, επιχείρησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη βλάπτοντας τη δημοκρατία.
Μοίρασε 20 εκατ. ευρώ με την επονομαζόμενη λίστα Πέτσα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες όπου οι ιδιοκτήτες τους είχαν και εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Όπως συνέβη με την Opinion Poll.
H Enterprise Greece πλήρωνε με απευθείας ανάθεση 1 εκατ. ευρώ την εξαγορά καταχωρήσεων υπέρ της κυβέρνησης σε media του εξωτερικού» είπε ο κ.Κάτσης, ο οποίος αναφερόμενος στο έργο της Εξεταστικής, έκανε λόγο για ένα «οργανωμένο σχέδιο του Μαξίμου, που εκτέλεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, ευτελίζοντας το Σύνταγμα και τους θεσμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης