Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης…της επιδείνωσης του χρέους, των ελλειμμάτων, της αλόγιστης σπατάλης, της εξαγορασμένης αγάπης και των 24.300 νεκρών – Δεν το λες και επιτυχία

Μητσοτάκης…της επιδείνωσης του χρέους, των ελλειμμάτων, της αλόγιστης σπατάλης, της εξαγορασμένης αγάπης και των 24.300 νεκρών – Δεν το λες και επιτυχία
Στους άλλους βασικούς τομείς μια επανάληψη από τα παλιά… μετριότητες, μετρήθηκαν δυστυχώς και αυτοί και κρίθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων
Σχετικά Άρθρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάστηκε ως άριστος… και με την στήριξη μέσων ενημέρωσης που είτε χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση, είτε έλαβαν σοβαρές διευκολύνσεις σε πλειάδα υποχρεώσεων που έχουν… καλλιεργήθηκε η προπαγάνδα… ότι υπάρχει και ομάδα αρίστων που θα δώσει νέα πνοή στην Ελλάδα μετά την μαύρη και αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…
Όπου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα επλήγη και μολύνθηκε ενώ μετά την καταστροφική πρώτη περίοδο των capital controls και του κινδύνου Grexit η Ελλάδα σύρθηκε σε ένα τρίτο μνημόνιο.
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στιγματίστηκε ως αποτυχημένη και ήταν αποτυχημένη πλην της δημιουργίας του κεφαλαιακού μαξιλαριού των 24,1 δισ για το χρέος.

Όμως εάν δούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη, η κυβέρνηση των αρίστων δεν τα κατάφερε, οι επιδόσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν επιτυχία και χωρίς λαϊκισμό… ας δούμε λίγο τα αποτελέσματα σε βασικούς τομείς… το συμπέρασμα είναι ότι και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποτυχημένη.

Το ελληνικό χρέος στην χειρότερη θέση στην ιστορία – Μεγάλη επιδείνωση στο 10ετές στο 2,50%... θα φθάσει 3,5% με 4%

Το ελληνικό χρέος ήταν η μάστιγα και η αιτία της μεγάλης οικονομικής κρίσης της 10ετίας του 2010 με 2019.
Τρία μνημόνια, άπειρα μέτρα λιτότητας και 275 δισεκ. δάνεια από την ΕΕ τον ESM και τον EFSF.
Στο μεσοδιάστημα τα σοκ στην οικονομία πολλαπλά, υλοποιήθηκε haircut στο ελληνικό χρέος 105 δισεκ. επίδρασης, οι τράπεζες χρεοκόπησαν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές, οι πολίτες πέρασαν τα πάνδημα και ορισμένοι από την καταστροφή που υπέστησαν… έφθασαν σε απονενοημένες πράξεις.
Όλα αυτά συνέβησαν για το χρέος… το κρατικό χρέος ήταν το δηλητήριο της Ελλάδος.
Όμως αντί η Ελλάδα να προσπαθήσει να διαφυλάξει ένα ελάχιστο ποσοστό βιωσιμότητας… με πρόσχημα την πανδημία και έχοντας την ανοχή της ΕΕ και της ΕΚΤ έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτά που συνέβησαν επί 10 χρόνια κρίσης χρέους.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε στα 386 δισεκ. ενώ υπάρχουν και φωνές – παραφωνίες ότι οι κρατικές εγγυήσεις 23 δισεκ. ευρώ από το πρόγραμμα Ηρακλής των NPEs πρέπει να περάσουν στο δημόσιο χρέος λόγω κινδύνου κατάπτωσης.
Το κρατικό χρέος επιδεινώθηκε και το αποτέλεσμα της επιδείνωσης δεν είναι τίποτε άλλο από το κραχ που έχουν υποστεί τα ελληνικά ομόλογα.
Το ελληνικό 10ετές έχει εκτιναχθεί στο 2,50%, το Ιταλικό 1,82% και της Πορτογαλίας 1,05%.
Είναι αλήθεια ότι η επιδείνωση αφορά όλα τα ομόλογα της Ευρώπης λόγω της ΕΚΤ της επερχόμενης αύξησης επιτοκίων και της απόσυρσης του Προγράμματος Πανδημίας…
Ωστόσο ειδικά στην Ελλάδα η δραματική επιδείνωση λόγω της κατάρρευσης των τιμών των ομολόγων σε μια χώρα που ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος κρίσης χρέους είναι σοβαρό ζήτημα.
Επί διακυβέρνησης ΝΔ και Μητσοτάκη, το ελληνικό χρέος φιγουράρει στις χειρότερες θέσεις διεθνώς ως προς την επιδείνωση μαζί με το Σουδάν… αυτό δεν είναι τίτλος τιμής.
Το ζήτημα του χρέους δεν είναι αμελητέο, θυμίζουμε ότι ήταν η αιτία 3 μνημονίων… η Ελλάδα κινδυνεύει ξανά καθώς το επιτόκιο στο 10ετές ελληνικό ομόλογο θα μπορούσε σε βάθος μηνών από 2,5% που είναι τώρα – ήταν 0,57% - να εκτιναχθεί στο 3,5% με 4%.
Η τοξική, παθογενής παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές με το Πρόγραμμα Πανδημίας καλλιέργησε την εντύπωση ότι ανήμπορες οικονομίες όπως της Ελλάδος θα βιώνουν καθεστώς μηδενικών επιτοκίων, το κόστος κινδύνου η τιμολόγηση του ελληνικού κινδύνου πάντα ήταν υψηλή αλλά λόγω των κεφαλαίων της ΕΚΤ και των 35 δισεκ. ομολόγων που έχει αγοράσει… συγκρατούσε τις αποσχιστικές δυνάμεις…
Ήδη η Γερμανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα και προειδοποιεί ότι τα χαλινάρια σφίγγουν.
x3_1.jpg

Ελλείμματα που θυμίζουν περίοδο Καραμανλή, μνημόνια και ΣΥΡΙΖΑ

Με πρόσχημα την πανδημία η Ελλάδα κατέγραψε σωρευτικά σχεδόν 31 δισεκ. δημοσιονομικό έλλειμμα στην περίοδο 2020 με 2022 επίπεδα πρωτοφανή.
Η δημοσιονομική εκτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία και δεν είναι επιτυχία.
Η Ελλάδα εμφανίζει ελλείμματα περιόδου των Greek Statistics που έκρυβε την πραγματικότητα από την Eurostat και την μαύρη περίοδο των μνημονίων και της οικονομικής κατάρρευσης όπου το Grexit μονοπωλούσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Με απλά μαθηματικά τα ίδια ελλείμματα της τότε περιόδου, τα έχουμε και σήμερα…
Αυτό δεν το λες επιτυχία… αντιθέτως είναι σημάδια όχι απλής δημοσιονομικής εκτροπής αλλά αλόγιστης σπατάλης.
Η κυβέρνηση βλέποντας την δημοσκοπική της φθορά παίζει με το χρήμα που έδωσε στην κοινωνία για να κερδίσει πολιτικούς πόντους…
Όχι αυτό δεν θεωρείται υπεύθυνη οικονομική διαχείριση.
Αντί να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά η κατάσταση είναι μπάχαλο.
Ποντάρει η Ελλάδα στα 31 δισεκ. του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά πολύ φοβούμαστε ότι η διάθεση των κεφαλαίων θα γίνει όχι με πιστωτικά κριτήρια αλλά με τον κλασσικό τρόπο… διάθεση στους ημετέρους.
Τα τηλέφωνα έχουν ήδη ξεκινήσει… από υπουργούς.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που κάνει είναι μια παραζάλη σπατάλης δημόσιου χρήματος, πουθενά δεν υπάρχει νοικοκυροσύνη… δώσε χρήμα για να μην διαμαρτύρονται και θα δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο μέλλον.
Ο έλληνας δεν έχει καταλάβει ότι αυτή την αλόγιστη σπατάλη θα την πληρώσει, η Γερμανία δεν θα αφήσει να συνεχιστεί η εκτροπή και καλώς θα πράξει…
Σε αυτό τον τομέα οι ευρωπαίοι βλέπουν τον Μητσοτάκη με μισό μάτι…

Εξαγορασμένες αγάπες

Ο Πέτρος Δούκας και ο Σπήλιος Λιβανός καρατομήθηκαν επειδή μίλησαν για το πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή τις φωτιές του νομού Ηλείας πριν πολλά χρόνια.
Η κυβέρνηση πλήρωσε τα 3.000 ευρώ στους πολίτες για να κερδίσει την ανοχή και την ψήφο τους… είπε π.χ. ο Δούκας και είχε 100% δίκιο, όχι 99% αλλά 100% δίκιο.
Ο Μητσοτάκης αμέσως τους διέγραψε αναφέροντας ότι δεν τιμούν το πολιτικό ήθος της παράταξης.
Όμως ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτός που έχει αφήσει απλήρωτα δάνεια της ΝΔ σχεδόν 250 εκατ;
Ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτός που δίνει σχεδόν 50 εκατ στα μέσα ενημέρωσης για ποιο λόγο;
Κάποτε ένας έμπειρος τραπεζίτης είχε αναφέρει τον όρο εξαγορασμένη αγάπη.
Όσο πληρώνεις τα μέσα ενημέρωσης σε προσέχουν, όπως ο Μητσοτάκης την τηλεόραση και γενικά τα μέσα ενημέρωσης.
Όμως όταν σταματήσει η ροή του χρήματος, επειδή δεν υπάρχει πραγματική αγάπη αλλά είναι εξαγορασμένη θα είναι οι πρώτοι που θα τον κατακεραυνώσουν.
Το πολιτικό ήθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να εξαγοράζει τα μέσα ενημέρωσης… πολλά εξ αυτών συμπεριφέρονται ως εκδιδόμενες… γνωρίζετε τι…

Καταστροφική διαχείριση πανδημίας και διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Η Ελλάδα με 24.300 νεκρούς από την πανδημία.
Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε τόσους νεκρούς όσους στο Μάτι… κάθε μέρα έχουμε και ένα Μάτι… νεκρών…
Με τους χειρότερους υγειονομικούς δείκτες στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη λειτούργησε ως προπομπός των πιστοποιητικών εμβολιασμού που οι περισσότερες χώρες τα καταργούν ως αναποτελεσματικά και άχρηστα.
Που βρίσκεται η επιτυχία… πουθενά απλά υπάρχει αποτυχία.
Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τα τιμωρητικά μέτρα και πλήθος άλλων τραγελαφικών καταστάσεων… έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αχρείαστες εντάσεις…για την υγεία… χωρίς κανένα νόημα.
Η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη.

Διαχείριση κρίσεων πυρκαγιές και κακοκαιρία… ούτε στην Ουγκάντα

Για την διαχείριση κρίσεων τις πυρκαγιές και την κακοκαιρία και η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει ότι έκανε λάθη.
Το επιτελικό κράτος απέτυχε και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.
Δεν θα σχολιάζουμε το κράτος απλά απέτυχε και αυτό το είδαν όλοι…

Εξωτερική πολιτική: Με τον αστείο Macron και γαργάρα την Συμφωνία των Πρεσπών

Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να συμπλεύσει με ένα αστείο Πρόεδρο… τον Macron που ο Putin τον ξευτίλισε και οι αμερικανοί τον άδειασαν με τα 12 υποβρύχια στην Αυστραλία.
Η Pax Mediterranean της Γαλλίας είναι ένα μύθευμα, η Γαλλία δεν τολμάει να εμφανιστεί στην Μεσόγειο εάν δεν πάρει εντολή από τους αμερικανούς που δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τους τούρκους.
Ξεχάσαμε στην Ελλάδα ότι επί 100 ημέρες αλώνιζε το Αιγαίο το Oruc Reis και εμείς απλά το κοιτούσαμε… λέγοντας το αστείο επιχείρημα ότι δεν εισήλθε στα χωρικά ύδατα.
Αυτή είναι η κατάντια μας.
Ως προς την απαράδεκτη και ανιστόρητη συμφωνία των Πρεσπών… το μόνο που θα πούμε είναι ότι οι Σκοπιανοί την έχουν παραβιάσει κατ΄ εξακολούθηση.
Δεν υπάρχει προηγούμενο αλλά τώρα η κυβέρνηση της πλατείας Συντάγματος – να θυμίσουμε ότι οι μισοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα – έκανε γαργάρα το ζήτημα…
Δεν μπορούν να αλλάξουν οι συμφωνίες… οι συμφωνίες μπορούν να αλλάξουν αλλά το πρόβλημα της χώρας αυτής είναι οι αδύναμοι ηγέτες, οι άτολμοι που πουλάνε παραμύθια στους πολίτες.

To συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει σημειώσει καμία επιτυχία, πέραν της λογιστικής απεικόνισης του ΑΕΠ που αυξάνεται όντως μετά το κραχ του 2020 λόγω της πανδημίας.
Στους άλλους βασικούς τομείς μια επανάληψη από τα παλιά… μετριότητες, μετρήθηκαν δυστυχώς και αυτοί και κρίθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Μόνο όσοι έχουν κομματικές παρωπίδες δεν το βλέπουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης