Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εποποιία του Νότη Μηταράκη στο Ισλαμαμπάντ – Δίνουμε 5ετή βίζα στους Πακιστανούς και νομιμοποίηση των παράνομων!

Η εποποιία του Νότη Μηταράκη στο Ισλαμαμπάντ – Δίνουμε 5ετή βίζα στους Πακιστανούς και νομιμοποίηση των παράνομων!
Η πακιστανική πλευρά αποκαλύπτει πολλά για συμφωνία για πενταετή βίζα που δεν είπε ο Μηταράκης - Ταφόπλακα στη δεξιά ψήφο βάζει η Νέα Δημοκρατία αν ισχύσει η συμφωνία αυτή
Σχετικά Άρθρα

Τελικά η ανοχή που έδειξε η κυβέρνηση απέναντι στην πακιστανική κοινότητα την Πρωτοχρονιά, που άφησε να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς έλεγχο ενώ οι πολίτες ήταν αναγκασμένοι να κάθονται στα σπίτια τους, δεν ήταν τυχαία.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης παραβρέθηκε σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν Imran Khan στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.
Εκεί είχε συνάντηση και με τον ειδικό πρωθυπουργικό σύμβουλο αρμόδιος για θέματα Πακιστανών πολιτών στο εξωτερικό, Muhammad Ayoub Afridi.

Τι αναφέρει το ανακοινωθέν του Υπουργείου Μετανάστευσης…

Επίσημα το θέμα συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της νόμιμης μετανάστευσης, καθώς και οι τρόποι καταπολέμησης της παράνομης.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέσα από την επίσκεψη στο Πακιστάν επιθυμούσε να πετύχει την πιο άμεση επιστροφή στο Πακιστάν όσων μεταναστών έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα αλλά και την καταπολέμηση των δικτύων της λαθροδιακίνησης.
Προσέφεραν μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, στην πακιστανική πλευρά τη νόμιμη άδεια 9 μηνών για εποχική εργασία και ελεγχόμενη μετανάστευση.
Τέλος, προχώρησαν και στην υπογραφή κειμένου Διακήρυξης Προθέσεων με την πακιστανική κυβέρνηση.
Η διακήρυξη αυτή στόχο έχει να θεσμοθετήσει τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργείων, με μεσοπρόθεσμο στόχο την σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Ο Έλληνας υπουργός προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Αφρίντι να επισκεφθεί την χώρα μας για τη συνέχιση των συνομιλιών τους.

Η πακιστανική πλευρά αποκαλύπτει πολλά για συμφωνία για πενταετή βίζα που δεν είπε ο Μηταράκης

Ωστόσο, η πακιστανική πλευρά ισχυρίζεται εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέει το Υπουργείο Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τους Πακιστανούς αξιωματούχους, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί εντός του 2022 τη δημιουργία μίας νέας μεταναστευτικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τους Πακιστανούς.
Στόχος αυτής θα είναι οι μετανάστες απ’ το Πακιστάν που εισέρχονται στη χώρα νόμιμα, να αποκτούν βίζα παραμονής διάρκειας πέντε ετών.
Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο από το Ισλαμαμπάντ:

Ισχύει ότι η κυβέρνηση πάει να νομιμοποιήσει τους υπάρχοντες παράνομους μετανάστες από Πακιστάν;

Πιο συγκεκριμένα, για κάθε ένα από αυτά τα πέντε χρόνια ο μετανάστης-κάτοχος της βίζας θα δικαιούται σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο να διαμένει στην Ελλάδα για εννέα μήνες του έτους, ενώ για άλλους τρεις μήνες θα οφείλει να επιστρέφει στο Πακιστάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πακιστανικής κυβέρνησης, ο στόχος αυτής της πολιτικής περιγράφεται ως τριπλός: Πρώτον να εκδοθούν βίζες με νόμιμο τρόπο, δεύτερον να νομιμοποιηθούν παράνομοι μετανάστες και τρίτον να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση.
Αυτές οι λεπτομέρειες πουθενά δεν αναγράφονται στην ελληνική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ούτε καν στην αγγλόφωνη εκδοχή της. Και σε όσα ανέφεραν οι Πακιστανοί δεν υπάρχει καμία διάψευση από την ελληνική πλευρά.

Ερωτήματα στον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη που ζητάνε απάντηση

Κατόπιν τούτου, δημιουργούνται σημαντικά ερωτηματικά για την ασκούσα μεταναστευτική πολιτική της χώρας:
Πρώτον: Γιατί να δώσουμε νόμιμη βίζα στους Πακιστανούς που κατά χιλιάδες έρχονται ως παράνομοι μετανάστες από την Τουρκία;
Δεύτερον: Γιατί να νομιμοποιήσουμε τους υπάρχοντες όταν βλέπουμε ότι πληθυσμιακά είναι τόσο πολλοί και έχουν πλέον αλλάξει το χάρτη του Κέντρου της Αθήνας;
Τρίτον: Ποια είναι τα συμφθωνηθέντα για όσους ήδη έχουν παρανόμως μεταναστεύσει στη χώρα και πως θα επιστρέψουν στο Πακιστάν; Θα υπάρχουν κυρώσεις απαγόρευσης εισόδου στη χώρα π.χ για τους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν;

Ταφόπλακα στη δεξιά ψήφο βάζει η Νέα Δημοκρατία αν ισχύσει η συμφωνία αυτή

Όλα είναι στο σκοτάδι και είναι σίγουρο ότι και μόνο η βασική συμφωνία για 5χρονη βίζα στους Πακιστανούς έχει φέρει σε εκνευρισμό τους έλληνες βουλευτές της συμπολίτευσης, ιδιαίτερα αυτούς που προέρχονται από την πατριωτική πτέρυγα.
Επίσης αυτή η συμφωνία, εάν ισχύσει, βάζει ταφόπλακα στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρατήσει τις διαρροές του προς τα δεξιά κόμματα.
Η δυσαρέσκεια του κόσμου που την Πρωτοχρονιά υπάκουσε την κυβέρνηση και έκατσε στο σπίτι του και την ίδια ώρα, χιλιάδες Πακιστανοί χωρίς μάσκες γιόρταζαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με μία τέτοια συμφωνία.
Ηδη ο διαγραφείς βουλευτής από τη ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος θεώρησε τη συμφωνία εθνικό έγκλημα.
«Αντί να διώξουμε όσους παραβιάσανε τα σύνορα, προσκαλούμε και άλλους» τόνισε στο twitter όπου πρέπει να πούμε ότι το ζήτημα «τρένταρε» και είναι απορίας άξιο γιατί δεν ειπώθηκε τίποτα στα μεγάλα ΜΜΕ.

Και το γελοίο της υπόθεσης: Έλληνας τουρίστας στη Λαχώρη…

Το πιο κωμικό, βέβαια, της υπόθεσης είναι ότι στην συμφωνία υπάρχει και εδάφιο που μιλάει και για τουρισμό και ότι το Πακιστάν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει Έλληνες τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα για διακοπές.
Δηλαδή, οι έλληνες τουρίστες να μην προτιμήσουν τα ελληνικά νησιά –τοπ προορισμός για τους ξένους και να πάνε στη Λαχώρη και το Καράτσι για τουρισμό!!
Κωμωδία, απλά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης