Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ηγεσίας - αμφισβητιών στα συνέδρια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ από την άνοιξη του 2022

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ηγεσίας - αμφισβητιών στα συνέδρια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ από την άνοιξη του 2022
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της ηγεσίας στα κόμματα με τους αμφισβητίες της
Σχετικά Άρθρα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα προβούν οι ηγεσίες των κομμάτων στα επερχόμενα συνέδρια που θα γίνουν για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Συνέδριο προεκλογικό ενότητας αλλά και γκρίνιας για ορισμένους

Το συνέδριο της ΝΔ θα γίνει με σκοπό να μπει επίσημα το κόμμα σε προεκλογική διαδικασία, αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχει εσωκομματική χροιά. Καταρχάς,  θα υπάρξουν και γκρίνιες για τη μη αξιοποίηση γαλάζιων στελεχών σε κυβερνητικές θέσεις. Αυτό είναι το λιγότερο. Θα ακουστούν και φωνές για την συστηματική φιλοκεντρώα προσέγγιση που έχει πάρει η ΝΔ αλλά και για τα όσα ακούστηκαν για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Η διαγραφή Πέτρου Δούκα και η διαρκή αμφισβήτηση κεντρώων στελεχών (ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) προς τον Κ. Καραμανλή εκείνη την περίοδο, θα δημιουργήσει σημαντικές έριδες. Το κάλεσμα, όμως, Μητσοτάκη για συσπείρωση και για διατήρηση της πολιτικής εξουσίας θα κρύψει τις όποιες διαφορές.

Θα βγουν τα «μαχαίρια» στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ προεδρικών και αριστερής τάσης

Αλλά και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει τον Απρίλιο θα έχουμε μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των εσωκομματικών του αντιπάλων. Τα τελευταία κείμενα που ανήρτησε η αριστερή τάση του κόμματος κατά της πρότασης Τσίπρα να εκλέγεται ο αρχηγός και η Κεντρική Επιτροπή από την βάση, αλλά και το κείμενο κατά του Παύλου Πολάκη προμηνύουν ότι η Κουμουνδούρου θα βγει τραυματισμένη από αυτή τη διαδικασία. Στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης κ.α θα σηκώσουν το γάντι για τα όσα δεν έγιναν στο κόμμα από το 2019 και μετά. Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας που θα ξαναβγεί με εκλογή από την βάση θα προτάξει την ενότητα αλλά και το προεκλογικό χαρακτήρα του συνεδρίου.

Νο2 η Καιλή, μαζί με τον Λοβέρδο θα συντηρήσουν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο ΚΙΝΑΛ

Στο ΚΙΝΑΛ παρά τη δημοσκοπική άνοδο υπάρχουν τις τελευταίες μέρες αντιδράσεις από την Εύα Καιλή και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η Εύα Καιλή πλέον προβάρει ως νούμερο 2 του κόμματος και διατηρεί μία αυτονομία εκπροσωπώντας την φιλοκεντρώα και σοσιαλδημοκρατική πτέρυγα του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να σταματήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπήρχε στο κόμμα μέχρι και την προεδρία της Φώφης Γεννηματά καθώς πλέον η τακτική των ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει με την προηγούμενη τακτική. Καιλή-Λοβέρδος αλλά και Βενιζέλος θα διατηρήσουν το ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και δεν θα αφήσουν σε καμία περίπτωση τον νέο Πρόεδρο του κόμματος ή στελέχη του να συμπράξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης δεν το θέλει αυτό. Θέλει να αυξήσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ για να μην μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, επειδή βλέπει ότι κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, σκοπεύει να αργήσει και άλλο το Συνέδριο του Κόμματος. Κάποιοι λένε για μετά την άνοιξη…
Σε κάθε περίπτωση, από τον Μάρτιο και μετά που θα αρχίσουν να εξελίσσονται τα συνέδρια των κομμάτων (ΝΔ-6-8 Μαίου), (ΣΥΡΙΖΑ –14-17 Απριλίου) και αργότερα του ΚΙΝΑΛ θα δούμε να έχουμε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών της ηγεσίας με τους αμφισβητίες της.

Σωτήρης Πίκουλας

sotirispikoulas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης