Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία είναι να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία είναι να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχει πίσω από αυτές», ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος

Σχετικά Άρθρα

«Έχουμε στραμμένα τα μάτια μας σε αυτό που σήμερα χρειάζεται η κοινωνία. Και αυτό είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ακρίβειας τόνισε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στο κόστος ενέργειας και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση».
Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι επίσης η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010».
Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καλά η μετοχή της ΔΕΗ, είπε ότι «επί ημερών μας πήγαιναν καλά τα νοικοκυριά γιατί οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος ήταν χαμηλές».
«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ρεύμα δεν αυξήθηκε. Σήμερα πηγαίνει καλά η μετοχή της ΔΕΗ, αλλά οι λογαριασμοί στα νοικοκυριά έρχονται τέσσερις και πέντε φορές πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.
Επιπλέον, δήλωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία που είχε οποιαδήποτε κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη –στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της- έχει περικόψει 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, με την κατάργηση του μέρους εκείνου της 13ης σύνταξης που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 –μία μόνιμη δαπάνη 850 εκ. ευρώ το χρόνο».

Περί πρόωρων εκλογών και δημοσκοπήσεων

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε πως «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αυτό γιατί υπάρχει αναταραχή μέσα στην κοινωνία».
Όπως είπε, «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχει πίσω από αυτές» και «σε αυτό το πλαίσιο, υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να είναι έτοιμος για εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν».
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «σε μη προεκλογική περίοδο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».
«Και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα βασικά συναισθήματα που έχουν επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.
«Στη δυσαρέσκεια του κόσμου πρέπει να απαντήσουμε αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το πολιτικό ερώτημα», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τις πολιτικές προτάσεις του, όπως είναι η ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, να γίνει η πολιτική ανατροπή που χρειάζεται η χώρα».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, επισήμανε πως «εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική και θεωρούμε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί και με απλή αναλογική».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να την κερδίσει και να φτιάξει προοδευτική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος και διευκρίνισε πως «αυτό είναι πρώτα απ’ όλα ένα κάλεσμα προς τους πολίτες, αλλά και ένα ερώτημα το οποίο θα απευθυνθεί σε κάθε πολιτική δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική».
«Και το ερώτημα αυτό ξεκινά από τις πολιτικές», εξήγησε.
«Εμείς προτάσσουμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους –αυτή είναι η βασική μας διαφορά με τη ΝΔ», είπε.
«Η ΝΔ δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία, εν μέσω πανδημίας δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ και εν μέσω ενεργειακής κρίσης χάνουμε τον έλεγχο της ΔΕΗ», σημείωσε.
«Εκεί είναι ο πυρήνας που ορίζει δύο διαφορετικές στρατηγικές και εμείς κάνουμε κάλεσμα να υπηρετήσουμε τη στρατηγική εκείνη που ενισχύει τα δημόσια εργαλεία και το κοινωνικό κράτος», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης