Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση υποτιμά πανδημία και ακρίβεια – Άμεσα αύξηση κατώτατου μισθού

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση υποτιμά πανδημία και ακρίβεια – Άμεσα αύξηση κατώτατου μισθού
Χρειάζεται άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση υποτιμά τα προβλήματα της πανδημίας και της ακρίβειας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε να αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σε όλα τα μέτωπα να υποτιμά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Το 2021 μιλούσαν για το τελευταίο μίλι της πανδημίας και φτάσαμε σχεδόν τις 16.000 απώλειες.
Φέτος μίλησαν για τον τελευταίο μήνα και ο Γενάρης αποδεικνύεται ως ο πιο φονικός μήνας, αλλά η ΝΔ συνεχίζει να αρνείται να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Την ίδια στιγμή η ακρίβεια καλπάζει και η ΝΔ συνεχίζει να μην προβαίνει σε σοβαρές δημόσιες παρεμβάσεις, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash Θεσσαλονίκης ο κ.Ηλιόπουλος.

Παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ

«Τέλη Σεπτεμβρίου μας έλεγε ο κ. Σκρέκας ότι η αύξηση στο ρεύμα θα είναι 2-3 ευρώ, και όχι μόνο είναι πολύ παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεπουλάει και τη ΔΕΗ.
Χρειάζεται άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ - όχι να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τα χρήματα των πολιτών για να ενισχύσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.
Χρειάζεται άμεση μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο, καύσιμα και φυσικό αέριο, όπως προβλέπεται από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

Αύξηση κατώτατου μισθού

Επιπλέον, ο κ.Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό σε σχέση με το 2010», επισημαίνοντας πως «σε δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί περικοπές 2,5 δισ. ευρώ».
«Και ακόμα χρειάζεται άμεση ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης