Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη τον Μάρτιο 2022 για ακρίβεια, κυβερνητική λειτουργία και για Πάσχα χωρίς περιορισμούς

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη τον Μάρτιο 2022 για ακρίβεια, κυβερνητική λειτουργία και για Πάσχα χωρίς περιορισμούς
Οι πολιτικές εξελίξεις αιφνιδίασαν το πρωθυπουργικό επιτελείο
Σχετικά Άρθρα

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι κινούνται με γνώμονα τις εκλογές τις οποίες για πολλούς και διαφόρους λόγους κάποιοι τις τοποθετούν το αργότερο το φθινόπωρο του 2022, παρά τις διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας. Στην κυβέρνηση δεν περίμεναν το βάθος των προβλημάτων της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ακρίβειας. Ειδικά στο τελευταίο, αναγκάζονται να βγάλουν από το συρτάρι το όπλο της μείωσης ΦΠΑ σε προϊόντα το οποίο πιστεύουν ότι θα είναι ένα δραστικό μέτρο για την συγκράτηση των τιμών.

Οι πολιτικές εξελίξεις αιφνιδίασαν το πρωθυπουργικό επιτελείο


Επίσης, στο επιτελείο της κυβέρνησης δεν περίμεναν ούτε τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ ούτε, όμως, το μεγάλο φλερτ που παρατηρείται από μεγάλα κανάλια προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Και βεβαίως, δεν πίστευαν ότι η στρατηγική Ανδρουλάκη απέναντι στον Τσίπρα θα ήταν στρατηγική ίσως αποστάσεων και ένα υποτυπώδες φλερτ προκειμένου να διεισδύσει στο ακραίο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που περίμεναν και έπεσαν μέσα είναι η όξυνση της αντιπολιτευτικής πολιτικής της Κουμουνδούρου και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν σε χαμηλές στροφές μέχρι την πρόταση μομφής ενώ οι δημοσκοπήσεις τον έβλεπαν να βρίσκεται σε ποσοστά στα ίδια επίπεδα με το ΚΙΝΑΛ…

Δυσκολεύει η άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων


Στο πλαίσιο αυτό της προεκλογικής μάχης που έχουν μπει τα κομματικά επιτελεία, η κυβέρνηση θέλει να ξαναπιάσει το νήμα με τους δυσαρεστημένους πολίτες εκεί που το άφησε, όταν η πανδημία ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2020.
Αλλά δεν είναι εύκολο τώρα.
Η πανδημία επιμένει τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους δίνοντας την εικόνα στους ειδικούς ότι δεν θα φύγει τόσο εύκολα από την καθημερινότητά μας ακόμα και την άνοιξη.
Οι ειδικοί μόλις χθες τόνισαν ότι είναι επικίνδυνο να χαλαρώσουν τα μέτρα και περιμένουν όξυνση της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση


Το στοίχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να περάσει όσο ανώδυνα μπορεί τον κρύο Φεβρουάριο και να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο μία επανεκκίνηση με διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση.
Θα είναι μία προεκλογική αναδιάταξη δυνάμεων πριν την τελική αναμέτρηση. Ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις που θα έχουμε αλλαγές αλλά ένας κοινός νους εικάζει ότι η Πολιτική Προστασία πρέπει να βγάζει μία ετοιμότητα και μία εμπιστοσύνη το επόμενο διάστημα που έρχεται η περίοδος των βροχών και των πυρκαγιών.
Επίσης, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πρόσωπα που έχουν κουράσει την κοινωνία. Και όπως μαθαίνουμε και στο Μαξίμου υπάρχουν πρόσωπα που έχουν πέσει σε μερική δυσμένεια.

Κωδικός ανοικτό Πάσχα


Ωστόσο, παράλληλα την άνοιξη θα πρέπει να εξασφαλίσει το επόμενο διάστημα ένα καθαρό και ανοικτό Πάσχα για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Λόγω πανδημίας, οι πολίτες ειδικά οι εμβολιασμένοι, δεν μπόρεσαν να περάσουν ελεύθερες εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αυτό για το ελληνικό μενταλιτέ είναι σοβαρός περιορισμός.
Το Πάσχα για όλο το κυβερνητικό επιτελείο θα πρέπει να αρθούν όλοι οι περιορισμοί και να έχουμε ελεύθερες μετακινήσεις.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης