Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη - «Καμία ανοχή: σύλληψη, δίκη, τιμωρία»

Αυγενάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη - «Καμία ανοχή: σύλληψη, δίκη, τιμωρία»
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε και αυτός για το θάνατο του 19χρονου οπαδού του Άρη, εξέφρασε τη θλίψη του, ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και σημείωσε πως ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών
Συγκλονίζει το πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη, φίλου του Άρη, στη Θεσσαλονίκη.
Η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα απ' όλους στον χώρο του αθλητισμού και με ανακοινώσεις τους ζητούν να βρεθούν οι ένοχοι και να καταδικαστούν. 

Αυγενάκης: «Σύλληψη, δίκη, τιμωρία»
 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε και αυτός για το θάνατο του 19χρονου οπαδού του Άρη, εξέφρασε τη θλίψη του, ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και σημείωσε πως ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών.
«Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία μας θρηνεί για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού. Καμία ανοχή, καμία πράξη βίας ατιμώρητη: σύλληψη, δίκη, τιμωρία! Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του Άλκη Καμπανού».

 


ΠΑΕ Άρης: «Να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος»

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης απαίτησε από την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη να βάλουν τέλος στο κύκλο αίματος εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δολοφονηθέντα 19χρονου.

 
«Περάσανε μόλις δύο χρόνια από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι. Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη…
Θέλαμε να πιστεύουμε, ελπίζαμε, ότι ο κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας θα έκλεινε με τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου μας, που έκανε το… λάθος να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. Δυστυχώς…
Τα ξημερώματα, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι διάλεξαν να κόψουν το νήμα της ζωής σε ένα παιδί 19 χρόνων επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ. Ασύλληπτο! Δεν το χωράει ο νους μας! Επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Θεέ μου, γιατί; Θεέ μου που πάμε;



Και μαζί με το 19χρονο παιδί, που τους εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» (ραγίζει η καρδιά μας…), μέχρι να ξεψυχήσει, έστειλαν άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Ευτυχώς τα δύο παιδιά ζούνε. Θα τους δει ξανά η μάνα τους, ο πατέρας τους, η οικογένειά τους…

Στην μάνα του 19χρονου Αλκιβιάδη που χάθηκε, όμως, στον πατέρα του, στην οικογένειά του, τι θα πούνε οι δολοφόνοι; Τι θα πούμε όλοι εμείς; Ως κοινωνία;

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν επρόκειτο για «οπαδική συμπλοκή», όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Τρία… αμούστακα παιδιά περπατούσαν σε στενό της Χαριλάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δίπλα στο γήπεδο, κι εμφανίζεται ένα λευκό ΙΧ (σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες).
«Γ@@@μ@ τον Αρη, ρε μ@@@» φώναξε ένας επιβάτης του λευκού ΙΧ, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και με ένα δρεπάνι (!!!) αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, τραυματίζοντας σοβαρά τα άλλα δύο παιδιά της παρέας.

Καμία… «οπαδική συμπλοκή». Ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Ως εδώ και μη παρέκει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο «μηδέν».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας.

Από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς». Δεν πάει άλλο…

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου μας. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Όλη η οικογένεια του Συλλόγου είμαστε μια αγκαλιά δίπλα τους», αναφέρει.

ΠΑΟΚ: «Η κοινωνία δεν μπορεί ν' ανεχθεί άλλους θανάτους»

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν από κοινού, η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και ο ερασιτέχνης.



Αναλυτικά η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων»:

«Σύσσωμοι, ο ΑΣ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας. Η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορουν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις. Ως ένας Σύλλογος που πενθεί για τραγικούς θανάτους νέων ανθρώπων, θρηνούμε κάθε αντίστοιχη απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Α.Σ. ΠΑΟΚ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΚΑΕ ΠΑΟΚ»

ΕΠΟ: «Να εντοπιστούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι»

Θέση για την δολοφονία του Άλκη πήρε και η ΕΠΟ η οποία ζήτησε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στην περιοχή Χαριλάου και καταδικάζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τόσο τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, όσο και αυτά στην Κέρκυρα και στο Πέραμα.

Τα πρόσφατα άθλια περιστατικά ακραίας και αναίτιας βίας, όπως αυτό στην περιοχή Χαριλάου, το οποίο οδήγησε στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και στον τραυματισμό δύο ακόμη, ο ξυλοδαρμός του διαιτητή Αριστείδη Αλιάγα στον αγώνα Θύελλας Ραφήνας-Εθνικού και οι συγκρούσεις οπαδών στο Πέραμα, είναι γεγονότα ξένα προς τις Αξίες του Αθλητισμού, που πρωτίστως προωθεί το ποδόσφαιρο και υπηρετεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και μόνο αποτροπιασμό και αηδία μπορούν να προκαλέσουν. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, διασκέδαση και απόλαυση, είναι παιχνίδι, το ωραιότερο παιχνίδι!

Η Ε.Π.Ο., ως ανώτατη Αρχή του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς την κατεύθυνση της εξάλειψης κάθε μορφής βίας και κάθε ενέργειας που είναι αντίθετη με το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Είναι υποχρέωση όλων να συνεχίσουμε τις προσπάθειες εκτοπισμού και εξοστρακισμού των στοιχείων εκείνων που προκαλούν ή/και συμμετέχουν σε ενέργειες άκρατης βίας. Χρειάζεται όμως -και αυτό πρέπει να τονιστεί- η συμβολή και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Έχει έρθει η ώρα τα υγιή στοιχεία να θέσουν εκτός ποδοσφαίρου όλους όσους το δυναμιτίζουν και το διαβάλλουν...

Πέραν της συστράτευσης της αθλητικής οικογένειας της χώρας είναι αναγκαία και η ενεργοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο της ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι υπεύθυνοι αυτών των αθλιοτήτων να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι δε ποινές να είναι παραδειγματικές. Μόνο έτσι θα καθαρίσει ο τόπος!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον άτυχο νεαρό.

Περαστικά στους τραυματίες...

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί στο μέλλον να εκδώσουμε ανακοινώσεις ανάλογου περιεχομένου».

Super League: «Μηδενική ανοχή στη βία»

Η Super League με ανακοίνωση της σημειώνει πως η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ενώ καλεί τους αρμόδιους να βρουν τους ενόχους για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.



Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπάνη στη Θεσσαλονίκη και εύχεται στην οικογένεια του παιδιού αυτού, να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσει αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε όλοι ότι η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο, δεν έχει θέση στην κοινωνία μας;Μηδενική ανοχή στη βία, οι αρμόδιοι να βρουν τους ενόχους, για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».



Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Παναιτωλικός:«Η Ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε ομάδα και ιδεολογία! ΟΧΙ άλλο αίμα στον αθλητισμό».

Οι παίκτες της ΑΕΚ και του Άρη θα εναποθέσουν ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στη μνήμη του 19χρονου

Τη μνήμη του 19χρονου φίλου του Άρη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη θα τιμήσουν οι παίκτες των κίτρινων αλλά και της ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης την Τετάρτη (2/2 - 19:30).
Κατόπιν ερωτήματος της ΠΑΕ Άρης, η ΑΕΚ συμφώνησε να συμμετάσχει στο τελετουργικό πριν από το ματς για τον αδικοχαμένο 19χρονο οπαδό και μαζί με τους παίκτες του Άρη και εκείνοι της Ένωσης θα εναποθέσουν στη μνήμη του από ένα κίτρινο τριαντάφυλλο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης