Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το τέλος της σχέσης Μητσοτάκη με ΚΙΝΑΛ και Βενιζέλο, ο κατήφορος ΣΥΡΙΖΑ και το νέο φλερτ Μπογδάνου με Ελληνική Λύση

Το τέλος της σχέσης Μητσοτάκη με ΚΙΝΑΛ και Βενιζέλο, ο κατήφορος ΣΥΡΙΖΑ και το νέο φλερτ Μπογδάνου με Ελληνική Λύση
Oύτε ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον κόπο να κάνει προτάσεις ή να προτείνει λύσεις για την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στην διαχείριση τέτοιων κρίσεων
Σχετικά Άρθρα

Τα γενικά συμπεράσματα από την κοινοβουλευτική μάχη στις 30 Ιανουαρίου 2022 με επίκεντρο την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα τρία μεγάλα κόμματα είναι τα εξής:

Συμπέρασμα 1ο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία για θεσμική αντιπολίτευση

Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ενώ ξεκίνησε ως μέγιστη κοινοβουλευτική πράξη στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα σχετικό πλεονέκτημα χάρις στις αστοχίες που παρατηρήθηκαν στον κρατικό μηχανισμό με την κακοκαιρία Ελπίς, τελικά κατέληξε σε φιάσκο.
Μόνο ζητήματα Πολιτικής Προστασίας δεν συζητήθηκαν, που ήταν το προκείμενο.
Επιπροσθέτως, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον κόπο να κάνει προτάσεις ή να προτείνει λύσεις για την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στην διαχείριση τέτοιων κρίσεων.
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για σφυροκόπημα σε ζήτημα που είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη η κυβέρνηση, την μετέτρεψε σε ένα ξεκατίνιασμα για την τηλεπερσόνα Φουρθιώτη.
Υιοθέτησε και ταυτίστηκε με ένα πρόσωπο που κανείς δεν θέλει να ξέρει ή να έχει σχέσεις.
Και γι’ αυτό το λόγο ήδη εκφράζεται η κριτική:
Πως είναι δυνατόν να ταυτιζόμαστε με έναν τύπο που έστελνε μηνύσεις σε βουλευτές μας και μας επέκρινε κάθε μέρα;
Όλη αυτή η αγκαλιά θα στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δείχνει ότι έχει επέλθει ο κατήφορος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υποτίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να αξιοποιήσει την απουσία Ανδρουλάκη από την Βουλή και εν τέλει με την κοκορομαχία του, όλοι κατάλαβαν ότι καλύτερα που δεν ήταν στη Βουλή ο Ανδρουλάκης.

Συμπέρασμα 2ο: Tέλος ο μήνας του μέλιτος ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, κακές οι σχέσεις με Βενιζέλο


Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «κάθεται στην ασφάλεια του εξώστη», ότι «δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας», ότι «συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ» κ.α δείχνουν ότι πλέον το Μαξίμου έχει αποφασίσει να σηκώσει το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και να κλείσει με κάθε τρόπο τυχόν διαρροές προς το κόμμα του.
Πλέον και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συνειδητοποιεί ότι το φλερτ με τον Ανδρουλάκη δεν κάνει καλό, δημιουργεί μία χαλαρότητα σε κεντροαριστερά στελέχη που έχουν στηρίξει τη ΝΔ. Αυτό, όμως, που διαφαίνεται είναι ότι υπάρχει και μία χειροτέρευση των σχέσεων της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι στις αναφορές για την Novartis δεν ανέφερε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αθωώθηκαν όπως ο Α.Λοβέρδος, ο ίδιος (Β.Βενιζέλος) και ο Γ.Στουρνάρας.
Αν δεν έγινε από παράλειψη, δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διατηρήσει μία απόσταση με το σύστημα ΠΑΣΟΚ με σκοπό να περιχαρακώσει την παράταξή του.
Tέλος, η επίθεση Μητσοτάκη στον Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος είναι μία ήρεμη φωνή στο ΚΙΝΑΛ – ποτέ δεν σύμπλευσε με ΣΥΡΙΖΑ- ήταν λάθος.
Ναι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι από τους πιο παλιούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά η στάση του δεν προκαλεί.

Συμπέρασμα 3ο: Πέταξε την μπάλα στην οικονομία ο Μητσοτάκης - Έκανε αίσθηση η ομιλία Μπογδάνου

Η ομιλία του Πρωθυπουργού έδειξε ότι θέλησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.
Απέφυγε να μιλήσει για την ουσία της πρότασης μομφής, δηλαδή την Πολιτική Προστασία, τον Χρίστο Στυλιανίδη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αντιθέτως μίλησε για τα οικονομικά μεγέθη της οικονομίας, για τους φόρους και όλα όσα έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη.
Δεν έδειξε να ανησυχεί από τον ΣΥΡΙΖΑ:
Στα θέματα Πολιτικής Προστασίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατώσει όταν ήταν κυβέρνηση.
Η διαχείριση του είχε νεκρούς τόσο στο Μάτι όσο και στην Μάνδρα.
Αυτό, όμως, που ανησυχεί το Μαξίμου είναι η ομιλία του Κωνστανίνου Μπογδάνου, που μίλησε ως εκπρόσωπος των δυσαρεστημένων της ΝΔ, αναπτύσσοντας θέματα όπως το μεταναστευτικό, ο διωγμός των πιστών, το φλερτ με τους δικαιωματιστές και η λίγη σημασία στην ελληνική οικογένεια, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η βίαιη απολιγνιτοποίηση κ.α.
Δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στα δεξιά της ΝΔ.
Η ομιλία Μπογδάνου χειροκροτήθηκε από την Ελληνική Λύση και δείχνει ότι υπάρχει σύμπλευση ενώ εκφράστηκαν θετικά στο παρασκήνιο και βουλευτές της ΝΔ.
Πάντως, ο κ. Μπογδάνος ψήφισε παρών στην πρόταση μομφής που δείχνει μία κίνηση ότι δεν θέλει να φτάσει στα άκρα με την ΝΔ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης