Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή – Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια και ζητεί εκλογές για να κλείσει τις εσωκομματικές του πληγές

Βουλή – Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια και ζητεί εκλογές για να κλείσει τις εσωκομματικές του πληγές
Ο κ. Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια και δημιουργεί μία εικόνα καταστροφής, λέγοντας συνεχώς ψέματα τόνισε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής την Κυριακή 30/1/2022 κατά την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε λαϊκισμό και δημαγωγία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις.
Η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «έχω τελειώσει πολιτικά» είναι τόσο ακριβής όσο εκείνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ότι δεν πρόκειται ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές», σημείωσε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας ανέξοδη.
Ο κ. Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια και δημιουργεί μία εικόνα καταστροφής , λέγοντας ψέματα τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εσωκομματικές πληγές ο Τσίπρας

«Είχα προβλέψει ότι το επόμενο στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν να μείνει δεύτερο κόμμα και όχι τρίτο στη Βουλή.
Ο κ Τσίπρας αναδεικνύει έντονα το δικό του υπαρξιακό πρόβλημα.
Γιατί θυμήθηκε τώρα τις εκλογές, αν όχι για να κλείσει εσωκομματικές πληγές;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
«Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση.
Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει;
Αυτός που 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πολιτική πράξη η συγγνώμη - Διχαστικά μηνύματα Τσίπρα

«Λυπάμαι που η συγγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από αυτούς που ποτέ δεν την έμαθαν και ποτέ δεν τη διατύπωσαν, η συγγνώμη δεν είναι μία απλή λέξη.
Είναι μία πολιτική πράξη με ειδικό βάρος.», υπερτόνισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν παραλείψατε να επιτίθεστε με το γνωστό οργισμένο ύφος σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να εκτοξεύετε διχαστικά μηνύματα.
Κάνατε λόγο για πολίτες γονατιστούς να σας παρακαλούν να κυβερνήσετε ξανά.
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Κόντρα στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα προχωρά με το βλέμμα μπροστά υπογραμμίζοντας ότι δε χρειάζονται ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα.
«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές και δημιουργικές σκέψεις.
Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν υπήρξε καμία αναφορά για πειστική, συνολική εναλλακτική πρόταση.
Ο λόγος σας ήταν ένα κακόηχο βουητό τυφλών καταγγελιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνέχισε τονίζοντας «τι ακριβώς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικαστεί μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να κυβερνήσεις ποιος;
Αυτός που επί 2,5 χρόνια δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του.
Αυτός που δεν έχει αλλάξει ούτε ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας, η οποία ηττήθηκε κατά κράτος.
Αυτός που επικαλείται ως νέα μια πολιτική που έχει καταδικαστεί από το λαό ως η χειρότερη εμπειρία που βίωσε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση που χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα.

Επιτεύγματα στην οικονομία

Μέσα στην πανδημία η Ελλάδα θα εμφανίσει ανάπτυξη άνω του 7% το 2022 την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.
«H χώρα μας σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση ανεργίας στην ΕΕ το 2021. Χτυπήσαμε, δηλαδή, τη μεγαλύτερη μορφή αδικίας εν μέσω πανδημίας», επισήμανε.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας να δείχνουν ρεκόρ εικοσαετίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως οι όποιες αστοχίες, δεν μηδενίζουν το τεράστιο έργο που έχει γίνει.
Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα έδρα διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, 50.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται την 1η Μαΐου του 2022, ο ΕΝΦΙΑ ήδη μειώθηκε κατά 22%, ο μηδενικός φόρος των γονεϊκών παροχών έχει ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά.
«Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών.
Κάτι πρέπει να βλέπει στη χώρα μας η Microsoft για την επένδυσή της και η Cisco με τις εκατοντάδες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης», ανέφερε

Η Ελλάδα ισχυρότερη από ποτέ

«Σήμερα η Ελλάδα είναι διπλωματικά και αμυντικά ισχυρότερη από ποτέ.
Με την οικονομία και την κοινωνία όρθιες απέναντι στην επέλαση του κορωνοϊού.
Με την παιδεία και την υγεία να αναβαθμίζονται και το κράτος να ψηφιοποιείται.
Οι φόροι μειώνονται και οι πιο αδύναμοι προστατεύονται» είπε ο πρωθυπουργός.

Για Novartis: Ντροπή σας

«Δύο πρώην πρωθυπουργοί, τέσσερα στελέχη του κόμματός μας στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας.
Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν.
Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Κάντε το τώρα.
Διακόπτω την ομιλία μου και πάρτε τον λόγο να τους ζητήσετε συγγνώμη.
Τους κρεμάσατε στα μανταλάκια και ντροπή σας.
Για μένα και για την κυβέρνησή μας, κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι.
Θέλω να αναδείξω πόσο αληθινά διαφορετικοί είμαστε γιατί εκπροσωπώ μία κυβέρνηση που προχωρά, κάνοντας πολλά σωστά, αλλά και κάποια λάθη, ενώ εσείς κύριε Τσίπρα, εκπροσωπείτε μία λάθος κυβέρνηση.
Καταργήσαμε τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων από την εθελοντική αιμοδοσία.
Αυτό το έκανε ο κύριος Πλεύρης, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ως ακροδεξιό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον Φουρθιώτη κάνατε την πρόταση δυσπιστίας;

«Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας στον κ. Φουρθιώτη.
Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο ο οποίος μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών.
Γι' αυτό την κάνατε την πρόταση δυσπιστίας ε; Για τον κύριο Φουρθιώτη.
Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα.
Κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έκανε ούτε μία αναφορά στον Φουρθιώτη.
Πόσο πιο χαμηλά κ. Τσίπρα θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης.


Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά – Εκλογές τώρα

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή (30/1/2022) στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης μομφής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση στο σύνολό της για την πανδημία, τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς», την ακρίβεια και την ανεργία.Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Φουρθιώτη κάνοντας λόγο για εκβιασμό του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη από τον υπόδικο παρουσιαστή.
Η συζήτηση απέδειξε πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης για την κυβέρνηση επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η αποτυχία Μητσοτάκη έχει τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως το επιτελικό κράτος έγινε ανέκδοτο και εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά.
Είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός είναι «κλεισμένος στη προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς» και ανέφερε πως «όταν ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας πως αποτελεί συλλογικό τραύμα και η συνεχής επίκλησή της από την κυβέρνηση γίνεται για να αποκρύψει η ίδια τα λάθη της.
Αναφερόμενος στη συγγνώμη , που ζήτησε ο πρωθυπουργός για την κακοκαιρία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως θα πρέπει να ζητήσει πολλές συγγνώμες, όπως από τις οικογένειες των περισσοτέρων των 23.000 θυμάτων της πανδημίας.
Ο τέως πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ έτσι και του έριξε εκ νέου το γάντι ζητώντας πρόωρες εκλογές.
«Χρωστάτε όχι μία συγγνώμη, αλλά σε κάθε 'Ελληνα γιατί τους κοροϊδέψατε, χρωστάτε συγγνώμη σε όλους εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους στην πανδημία επειδή αποδυναμώσατε το ΕΣΥ, χρωστάτε 103 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια θύματος στο Μάτι, γιατί ξέρατε πόσο γρήγορα έγινε η τραγωδία, αλλά τους εκμεταλλευτήκατε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από τη δημοκρατική κάθαρση των εκλογών, προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη για τα τελευταία κατορθώματά σας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που απολαμβάνουν «δημοσκοπική άνοιξη» δεν θέλουν εκλογές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν καταστρέφεται τις επιδιώκει με κάθε τρόπο.
«Μήπως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την εικονική που θέλετε να επιβάλλετε;» πρόσθεσε.

«Αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα»


«Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.
Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά, το χειρότερο όμως είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν καλά, γιατί εμφανίζονται καλά από την κυρίαρχη ενημέρωση», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
«Τελειώσατε», είπε ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, «όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε.
Στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά, που φέρει την υπογραφή της οριστικής σας χρεοκοπίας.
Αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα».
Στο κέντρο της λογικής σας δεν είναι η κοινωνική ωφέλεια αλλά η τιμή της μετοχής της ενέργειας την οποία ιδιωτικοποιήσατε σε μια δύσκολη στιγμή για τον λαό που αγωνιά και κρυώνει και δεν ξέρει πως θα πληρώσει το κόστος της ενέργειας, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
Για ποιο κράτος μιλάτε αφού δεν πιστεύετε στο κράτος.

Καθεστώς με Golden boys και ανθρώπους της νύχτας

«Πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που έχει υποχρέωση να λογοδοτεί αλλά να συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας.
Αδιαφορείτε αν ο λαός υποφέρει.
Χτίζετε το δικό σας καθεστώς με χρήματα των πολιτών. Με golden boys και ανθρώπους της νύχτας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
«Έχετε στενές σχέσεις με έναν αστέρα της trash tv. Που κουβαλά στην πλάτη του περισσότερες από 30 υποθέσεις με τη δικαιοσύνη.
Επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε.
Δεν θα ασχοληθώ κύριε καθηγητά μαζί σας. Τι να πω; Κρίμα και μόνο κρίμα. Κρίμα και ντροπή.
Είναι θλιβερό, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αλλά και για την δημοκρατία», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Πώς είχε ο κ. Φουρθιώτης τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας;
Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί τους τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης;
Με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει delivery.
Το γνωρίζατε όλο αυτό; Γνωρίζατε ότι τις μέρες που αντάλλαζε κλήσεις και sms με τη μισή κυβέρνηση, ο κύριος αυτός έστησε εταιρείες;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης