Πολιτική

Κουτσούμπας: Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και αντιπολιτευτικό δήθεν show από ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας:  Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και αντιπολιτευτικό δήθεν show από ΣΥΡΙΖΑ
Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην πολιτική της, στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα που υπηρετείτε μαζί με άλλα κόμματα, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας την Κυριακή 30/1 στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε σε βάρος της κυβέρνησης η αξιωματική αντιπολίτευση.
Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην πολιτική της, στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα που υπηρετείτε μαζί με άλλα κόμματα, κάνουμε κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, στα σχολεία, στα νομοσχέδια που φέρνετε. Δεν περιμέναμε τη σημερινή συζήτηση στη βουλή και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πρόσθεσε ότι μομφή στην κυβέρνηση ήταν και το χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου οι εργαζόμενοι της Αττικής συναντήθηκαν με τους φορείς της Πάτρας, αλλά και οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την ερχόμενη Τρίτη.

Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ

«Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, που θέλουν ανοιχτά σχολεία, ανοιχτά στις σχολές τους, με αραίωση των τμημάτων, με προσλήψεις καθηγητών που λείπουν, ,με προσωπικό καθαριότητας που δεν υπάρχει.
Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα των τελευταίων ημερών», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πολλαπλασιαστούν.
Για να παίρνει η μομφή στην αντιλαϊκή πολιτική ένα ουσιαστικό περιεχόμενο».
Συνέχισε τονίζοντας ότι «εμείς δεν θα ξεπλύνουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις εγκληματικές ευθύνες της όπως κάνουν άλλοι εδώ μέσα πετώντας την μπάλα σε επιμέρους αστοχίες, σε επιμέρους επιλογές μόνο, αθωώνοντας συνολικά αυτό το κράτος που υπηρετήσατε και υπηρετείτε όλοι σας.
Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση άφησε χιλιάδες ανθρώπους στο έλεος μιας χιονόπτωσης».

Δόγμα η ατομική ευθύνη

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «έχετε κάνει δόγμα σας την ατομική ευθύνη που λέτε στον κόσμο φύγετε για να σωθείτε. Όπως κάνατε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και μετά την άλλη λέτε μείνετε στα σπίτια σας για να σωθείτε από το χιόνια από την κακοκαιρία».
Αναφερόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της Αττικής Οδού, ανέφερε «τώρα θυμηθήκατε το όχι ευκαταφρόνητο αχόρταγο κέρδος αυτής της εταιρείας κύριε Μητσοτάκη;
Τώρα ανακαλύψατε τις συμβάσεις παραχώρησης; Τόσα χρόνια δεν ξέρατε τι μυθώδη κέρδη έχει βγάλει η εταιρεία από τα χρυσοπληρωμένα διόδια;».
Σχετικά με τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ που θα δοθούν στους εγκλωβισμένους οδηγούς, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι καμία αποζημίωση δεν μπορεί να εξαγοράσει τη σιωπή και να κατευνάσει την οργή.

Δήθεν show από ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι συμμαχεί με τη ΝΔ και ότι τα δύο κόμματα έχουν κοινή στρατηγική.
«Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Λέγονται σύμμαχοι.
Είστε το χέρι βοηθείας στη Νέα Δημοκρατία που είναι δείγμα της κοινής στρατηγικής σας.
Το χρησιμοποιείτε όμως με τα αντιπολιτευτικά δήθεν σόου εσείς που κάνετε εδώ μέσα όπως το χθεσινοβραδινό και σε ένα εμπόδιο παραπέρα στη λαϊκή αμφισβήτηση», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης