Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο και το 2023 – Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης

Χατζηδάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο και το 2023 – Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης

Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο, αλλά και το 2023 θα υπάρξει, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι λόγω της μείωσης των εισφορών και την συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο εργαζόμενος που αμείβεται με αυτόν έχει μια αύξηση της τάξης του 4%.
Πρόσθεσε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι θεσμοθετημένη και πως θα έχουμε νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο.

Εκκρεμείς συντάξεις

Κάνοντας αναφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, o υπουργός τόνισε ότι αυτή την στιγμή έχουν μειωθεί στις 83.000 και πως το θέμα θα έχει κλείσει το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτό. όπως είπε, υπάρχει ένας ηλεκτρονικός πύργος ελέγχου για να παρατηρούν ανά πάσα στιγμή πως εξελίσσεται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων, ενώ ο ΕΦΚΑ είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός.

Για ΟΑΕΔ

Για τον ΟΑΕΔ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι η κυβέρνηση τρέχει με τριπλάσιο ρυθμό απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έρχεται και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία θα ελέγχεται το ωράριο εργασίας και οι υπερωρίες.

Περί κακοκαιρίας

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και αναφέρθηκε στη συγγνώμη του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» .
Κατά τον ίδιο, το θέμα είναι να βγουν συμπεράσματα για την συνέχεια ώστε να μην έχουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα , αλλά και να προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που ήδη υπάρχει.
Για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, φέρνοντας παράδειγμα και δυο φίλους του που βρέθηκαν εκεί, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική ευθύνη, αλλά αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να μην ξαναγίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης