Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ: Η ιδιοκτησία προστατεύεται από το Σύνταγμά μας

Χατζηδάκης στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ: Η ιδιοκτησία προστατεύεται από το Σύνταγμά μας
"Απελευθερώσαμε τους ιδιοκτήτες από τον κρατικό σουρεαλισμό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

«Κάθε πολιτικός, αλλά ιδιαίτερα κάθε φιλελεύθερος πολιτικός, δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ιδιοκτησία προστατεύεται από το Σύνταγμά μας και ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να κάνουν επιλογή ανάμεσα στα δικαιώματα που προστατεύονται από το Σύνταγμα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο 39ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Ο υπουργός έκανε αναφορά στις δράσεις  που υλοποίησε ως αρμόδιος υπουργός και αφορούν αφορούν, μεταξύ άλλων, τη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», την επαναφορά του θεσμού της μεταφοράς συντελεστή δόμησης και την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν δει τις ιδιοκτησίες τους να αναγνωρίζονται στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες: αγροκτήματα που καλλιεργούνται και απλές κατοικίες που είχαν νόμιμη οικοδομική άδεια, την οποία η Πολιτεία αγνοούσε».
Πλέον, όπως είπε, «πολλοί ιδιοκτήτες που είδαν την Πολιτεία να τους αρπάζει τους κόπους μιας ζωής μπόρεσαν να ανασάνουν», υπογραμμίζοντας την παρέμβαση που άσκησε η ΠΟΜΙΔΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου 4685/2020 για τους δασικούς χάρτες.
Τόνισε ότι «ο νόμος αντιμετώπισε με δίκαιο τρόπο πολυετείς εκκρεμότητες σε σχέση με γεωτεμάχια που, κατά παράβαση κάθε κανόνα της λογικής, θεωρούνταν δασικά, αν και η Πολιτεία επισήμως τους είχε αναγνωρίσει προηγουμένως διαφορετικό χαρακτήρα. Απελευθερώσαμε τους ιδιοκτήτες από τον κρατικό σουρεαλισμό».
xatzidakis-pomida.JPG

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», σημείωσε πως «μαζί ξεκινήσαμε το 2009 και στο οποίο δώσαμε νέα ώθηση το 2020».
Εξήγησε ότι μέσω του προγράμματος ενισχύονται οι ιδιοκτήτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους, η οποία συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος για τους λογαριασμούς ενέργειας, αναβάθμιση της αξίας της ιδιοκτησίας, προστασία του περιβάλλοντος, αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας και των θέσεων εργασίας στην οικοδομή.
Επίσης, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων το 2014 που συνετέλεσαν στην ομαλοποίηση της αγοράς,  στην επαναφορά του θεσμού της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, προκειμένου το πολύτιμο αυτό εργαλείο να αποδώσει για τους ιδιοκτήτες των διατηρητέων κτιρίων και για ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και στον τερματισμό των πολυετών δεσμεύσεων ακινήτων με απαλλοτριώσεις, κυρίως από τους ΟΤΑ, που δεν υλοποιούντο όμως ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης