Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Αίτημα της κοινωνίας η πρόταση μομφής

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Αίτημα της κοινωνίας η πρόταση μομφής

«Είναι εντυπωσιακό ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δυσκολεύονται τόσο πολύ να υποστηρίξουν τους υπουργούς τους», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Την πεποίθησή του ότι «υπάρχει αυτήν τη στιγμή η δυνατότητα τα πράγματα στη χώρα να πάνε διαφορετικά, με την προϋπόθεση ότι θα φύγει η σημερινή κυβέρνηση», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Ηλιόπουλος.
Ενόσω στη Βουλή συζητείται η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 9.89», τόνισε ότι «οι κινήσεις μέσα στη Βουλή δεν κρίνονται μόνο από τη στενή αριθμητική του κοινοβουλίου» αλλά «και από το κατά πόσο συνομιλούν με τα αιτήματα της κοινωνίας».
Υπογράμμισε πως «η δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία που ζητάει τα πράγματα να πάνε αλλιώς». «Ένα πλειοψηφικό ρεύμα που δεν στέκεται μόνο στα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, με τη διαχείριση μιας φυσικής καταστροφής, αλλά “ακουμπά” και την πανδημία και την ακρίβεια», πρόσθεσε.
Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή ότι «είναι εντυπωσιακό ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δυσκολεύονται τόσο πολύ να υποστηρίξουν τους υπουργούς τους».
«Δεν μπορεί κανείς να πει, για παράδειγμα, ότι ο κ. Καραμανλής τα έκανε καλά στις μεταφορές, γιατί τότε θα έπρεπε να μας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να έμειναν εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο Λιανοκλάδι επί 20 ώρες, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση», είπε. «Θα έπρεπε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ο κ. Θεοδωρικάκος, μέσω της Τροχαίας, δεν έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό», πρόσθεσε. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε «ότι θα έπρεπε να μας εξηγήσουν γιατί τα πήγε τόσο άσχημα ο κ. Στυλιανίδης», όταν «όλα αυτά αφορούν ένα φαινόμενο, για το οποίο οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει πέντε μέρες πριν».
«Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα, μια κυβέρνηση που δεν στηρίζει τους πολίτες απέναντι στο τεράστιο κύμα της ακρίβειας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ένοχο να διαχειριστεί το έγκλημα. Γι' αυτό το λόγο ζητάμε εκλογές», υπογράμμισε.
Ακόμη, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «δεν συζητάμε μόνο για τη διαχείριση μιας φυσικής καταστροφής», σχολιάζοντας πως «όταν το καλοκαίρι με 2 μποφόρ κάηκε η μισή χώρα και η Βόρεια Εύβοια σβήστηκε από το χάρτη, δεν ζητήσαμε εκλογές ούτε κάναμε πρόταση μομφής».
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σειρά από προτάσεις «για το πώς θα έπρεπε να αναδιοργανωθεί η πολιτική προστασία, γιατί η εκτίμησή μας είναι ότι δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα ολοένα θα εντείνονται το επόμενο διάστημα», όμως «η ΝΔ δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία, αυτή είναι η βασική μας διαφορά».
Επιπλέον ανέφερε πως «η τραγωδία είναι ότι, εν μέσω πανδημίας, έχουμε μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Όπως ανέφερε, «μόνο μέσα στο Γενάρη - που βαφτίστηκε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ως ο τελευταίος μήνας της πανδημίας - έχουμε ήδη 2.405 απώλειες», ενώ «η χώρα συνεχίζει να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους». «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει πανδημία. Αλλά όταν είσαι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο, κάτι έχει γίνει πολύ λάθος», υποστήριξε.

Για ακρίβεια

Αναφερόμενος στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει αυτήν τη στιγμή να είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010, ενώ είναι στις τρεις πρώτες χώρες με τις πιο ακριβές τιμές στο ρεύμα».
Όπως είπε, «τις τελευταίες πέντε μέρες είδαμε όλοι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις διακοπές ρεύματος», ενώ «την ίδια στιγμή, αυτές τις μέρες, τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, στελέχη που πληρώνονται με 100.000 και 150.000 ευρώ το χρόνο, θα πάρουν 50% μπόνους». «Είναι ένα στοιχείο ηθικής παρακμής της σημερινής κυβέρνησης, άλλος ένας λόγος γιατί πρέπει να φύγει», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης