Τελευταία Νέα
Πολιτική

Abacus Research σε ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκόπηση: Βιαστικές και ατεκμηρίωτες οι αντιδράσεις

Abacus Research σε ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκόπηση: Βιαστικές και ατεκμηρίωτες οι αντιδράσεις
Σημειώνεται, πως στη δημοσκόπηση φαινόταν «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την 2η θέση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρά, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό, όσο και στην εταιρεία και την κυβέρνηση
Στην κριτική που τής ασκήθηκε κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές δημοσκόπησεις (Τετάρτη 26/01/2022) που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha απάντησε η εταιρεία Abacus Research.

Σημειώνεται, πως στη δημοσκόπηση φαινόταν «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την 2η θέση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρά, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό, όσο και στην εταιρεία και την κυβέρνηση, ενώ ακόμη και σήμερα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στην Βουλή την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις, κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο χρονικά.

Σήμερα, Πέμπτη 27/01, η εταιρεία απάντησε με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει:
«Σχετικά με τις 2 έρευνες κοινής γνώμης της εταιρίας Abacus Research τις οποίες παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας και πολιτικός αναλυτής, Γιάννης Κωνσταντινίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, εχτές 26-01-2022, η εταιρία διευκρινίζει τα εξής.
Όπως αποδεικνύει η ταυτότητα των ερευνών την οποία ως όφειλε το κανάλι έδειξε και η οποία επισυνάπτεται, πρόκειται για δύο έρευνες σε διαφορετικές ημερομηνίες μία στην Αττική σε δείγμα 303 νοικοκυριών με αποκλειστικό αντικείμενο την κακοκαιρία και μία σε πανελλαδικό δείγμα 1012 ατόμων με αντικείμενο την πανδημία, την οικονομία και την πολιτική.
Ως προς την εταιρία να σημειωθεί ότι λειτουργεί και ελέγχεται απο το κλαδικό όργανο του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ (Σύλλογος εταιριών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς/Ποιοτικός Έλεγχος Συλλογής Στοιχείων) από το 2004.
Οι πολιτικές έρευνες, όπως και κάθε είδους έρευνα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία καταγραφή κοινωνικών τάσεων και στάσεων, σε απολύτως συγκεκριμένο χρόνο.
Οι βιαστικές και οι ατεκμηρίωτες αντιδράσεις για αποτελέσματα που αφορούν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, πιστεύουμε ότι δεν προωθούν ούτε τη σκέψη, ούτε τον γόνιμο διάλογο, αλλά ούτε και την ποιότητα της δημοκρατίας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που μέχρι σήμερα έχουμε κάνει: με επιστημονική αρτιότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία και την πεποίθηση ότι η καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία κατανόησης αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία. Και πάντα στον παρόντα χρόνο.

ABACUS RESEARCH SA».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης