Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: «Όχι» σε γενική άρση μέτρων - Είναι πολλοί οι θάνατοι από κορωνοϊό

Γκάγκα: «Όχι» σε γενική άρση μέτρων - Είναι πολλοί οι θάνατοι από κορωνοϊό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε πως βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη

Σχετικά Άρθρα
Την αντίθεση της στη γενική άρση μέτρων, στα πρότυπα της Δανίας, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε.
Αναφερόμενη στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα (27/1/2022) η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.
Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.
«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» σημείωσε η κα Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Υψηλός ο αριθμός των θανάτων

Σχετικά με τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης