Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου μοιράζει κίτρινες κάρτες σε 4 υπουργούς, ευθύνες σε Πατούλη - Μπακογιάννη - Ανησυχία για τη συνεχή διαχειριστική ανεπάρκεια

Το Μαξίμου μοιράζει κίτρινες κάρτες σε 4 υπουργούς, ευθύνες σε Πατούλη - Μπακογιάννη - Ανησυχία για τη συνεχή διαχειριστική ανεπάρκεια
Δυσαρέσκεια για Στυλιανίδη από Μαξίμου και βουλευτές – Ζητούσαν παραίτηση

Εξαιρετικά δυσμενές είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την συμπεριφορά και την στάση υπουργών του πάνω στους χειρισμούς του για την κακοκαιρία Ελπίς.
Ήδη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, πίσω από τις κλειστές πόρτες, είναι έτοιμος να δώσει κίτρινες κάρτες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Η κυβέρνηση έχει διαχειριστικό κενό και αυτό φάνηκε σε όλες τις κρίσιμες περιπτώσεις, με τις πυρκαγιές του Αυγούστου, τις πλημμύρες και τις κακοκαιρίες Μήδεια(πέρυσι) και Ελπίδα.

Δυσαρέσκεια για Στυλιανίδη από Μαξίμου και βουλευτές – Ζητούσαν παραίτηση  

Ο Πρωθυπουργός έχει φροντίσει ήδη να στείλει μηνύματα δυσαρέσκειας στο Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.
Η πολυδιαφημιζόμενη μεταγραφή του Πρωθυπουργού μετά το ανασχηματισμό φιάσκο του Σεπτεμβρίου δεν έχει ευδοκιμήσει.
Διαβεβαίωνε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι απόλυτα έτοιμος για την κακοκαιρία και εν τέλει όλα ήταν στον αέρα. Στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετέφεραν στο Μαξίμου την δυσαρέσκειά τους και, μάλιστα, ζήτησαν την καρατόμησή του.
Ποτέ δεν κατάλαβαν γιατί ένα δεξιό στέλεχος δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει αντί του τεχνοκράτη. Και μάλιστα, έλεγαν ότι ο Ν. Χαρδαλιάς, παιδί της βάσης, θα ήταν πολύ καλύτερος στη διαχείριση του κρατικού μηχανισμού.

Κίτρινη κάρτα στον Καραμανλή για τα ΜΜΜ και το περιστατικό με το τρένο

Ωστόσο στο Μαξίμου τα έχουν και με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή γιατί απέσυρε τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ειδικά αυτών της σταθερής τροχιάς Μετρο, ΗΣΑΠ κα. αλλά και για το περιστατικό με τα τρένα που έρχονταν και έφευγαν για Θεσσαλονίκη.
Οι μαρτυρίες του κόσμου είναι γλαφυρές, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τούς άφησαν σε έναν σταθμό τρένου χωρίς τρόφιμα και νερό, τα προϊόντα στο κυλικείο τελειώσανε και ήταν τελείως αβοήθητοι. Και αφού είχαν περάσει ώρες αποφασίστηκε και γι αυτούς αποζημίωση.
Η φράση του Υπουργού ότι το «κράτος στάθηκε όρθιο» μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Νεύρα για Σκρέκα, επίκεινται αλλαγές στον ΔΕΔΔΗΕ

Παράλληλα, όμως, ο Πρωθυπουργός έχει παράπονα και για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, παρόλο που είναι ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου.
Η κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές λόγω πτώσης δέντρων είναι θέμα του ΔΕΔΔΗΕ που πέρυσι τέτοιο καιρό μετά την κακοκαιρία Μήδεια είχε υποσχεθεί ότι θα ενεργήσει για φτιάξει το δίκτυο. Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς κυβερνητικές πληροφορίες το νέο φιάσκο με τον ΔΕΔΔΗΕ δρομολογεί εξελίξεις για αλλαγές στην διοίκηση του οργανισμού.
Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς και οι υπηρεσίες του δικτύου να είναι τόσο κακές.

Κατέβασαν 4.000 αστυνομικούς χωρίς σχέδιο δράσης

Ωστόσο, καταλογίζονται ευθύνες και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς η ηγεσία του διαφήμιζε ότι στους δρόμους θα βρίσκονται επί ποδός 4.000 αστυνομικοί.
Μάθαμε ότι την Κυριακή σε μία κρίσιμη σύσκεψη πριν τη μεγάλη χιονόπτωση, δεν παραβρέθηκε ως όφειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σχέδιο για ελέγχους όσων δεν είχαν αλυσίδες δεν υπήρχε,  σχέδιο για την άμεση αποκατάσταση των εγκλωβισμένων οδηγών δεν υπήρχε.
Σχέδιο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας ούτε. Έφθασε το βράδυ και ζητήθηκε η συμβολή του στρατού.

Κακές οι σχέσεις με Πατούλη – Καταλογίζουν επιχειρησιακή ανεπάρκεια και τακτικισμό

Βέβαια, εδώ να πούμε ότι οι κεντρικοί δρόμοι είναι ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και στο Μαξίμου έχουν πολλά νεύρα με τον Γιώργο Πατούλη.
Στην κακοκαιρία Μήδεια είχε ρίξει τις ευθύνες στους δήμους και τον ΔΕΔΔΗΕ για να βγει από το κάδρο των ευθυνών.
Τώρα στην κακοκαιρία Ελπίδα, οι δρόμοι που έπρεπε να εκχιονίζονται από τα μηχανήματα της Περιφέρειας συνέχεια και να ρίχνεται αλάτι, αποκλείστηκαν γρήγορα.
Ο ίδιος πήρε σβάρνα τα κανάλια και άρχισε να κατηγορεί την Αττική Οδό.
Η επικοινωνιακή διαχείριση έχει και τα όρια της και ο Περιφερειάρχης τα ξεπέρασε.
Η επιχειρησιακή ανεπάρκειά του είναι χαρακτηριστική και για να μην ακούει παράπονα κλείδωσε τους λογαριασμούς του στα social media.

Απουσία πρόληψης στο Δήμο Αθηναίων για τα δέντρα και τους δρόμους του κέντρου

Επίσης, τα προβλήματα που είδαμε στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους στο Κολωνάκι και γύρω από το Σύνταγμα βαραίνουν τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που και αυτός βγήκε εντέχνως από το κάδρο. Δεν είναι δυνατόν να πέφτουν δέντρα στο κέντρο και να κόβουν το δίκτυο ηλεκτροδότησης ή την κυκλοφορία των οχημάτων.
Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να κόψει τα επικίνδυνα δέντρα προληπτικά, να φροντίσει το οδικό της δίκτυο.
Η ασυνεννοησία δήμου Αθηναίων –Περιφέρειας – Υπουργείων είναι απότοκη των κακών σχέσεων που υπάρχουν αλλά και της προσωπικής προβολής που μπαίνει πάντα πρώτη από το γενικό καλό.

Αιχμές μετεωρολόγων σε υπουργούς για το «μοίρασμα ευθυνών» λόγω προβλέψεων

Στα μείον της χθεσινής κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς άφησε αιχμές σε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ισχυρίζονταν ότι η κακοκαιρία ήρθε νωρίτερα από ότι είχαν ενημερώσει οι μετεωρολόγοι, προσπαθώντας να μοιράσουν τις ευθύνες.
Οι αιχμές προορίζονταν στον Υφυπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που έκανε τέτοιες δηλώσεις.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης