Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ – Στο επίκεντρο η κρίση στην Ουκρανία

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ – Στο επίκεντρο η κρίση στην Ουκρανία
Τηλεδιάσκεψη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken
Σχετικά Άρθρα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κύριο αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία.
Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικάνο ομόλογο τους Anthony Blinken προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας και να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε σχέση πάντα και με τις κινήσεις της Ρωσίας.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ θα είναι μεταξύ άλλων και οι τελευταίες εξελίξεις στα άλλα «καυτά» θέματα της Λιβύης και της Συρίας.
Ακόμη οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την πολιτική της ΕΕ στην περιοχή του Ινδο - Ειρηνικού, καθώς και για τις εξελίξεις στο Μαλί και το Σουδάν, ενώ θα συζητηθεί και η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, κατόπιν κοινής πρότασης της Ελλάδας και της Κροατίας.

Επαφές Δένδια

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ.Δένδιαςθα συμμετάσχει μαζί με τους ομόλογούς του σε άτυπο πρόγευμα εργασίας, που διοργανώνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Ahmad Nasser Al-Mohammad Al-Sabah.
Στο περιθώριο της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας Miroslav Lajčák.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης