Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στα κλειστά λόγω κακοκαιρίας σχολεία

Κεραμέως: Μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στα κλειστά λόγω κακοκαιρίας σχολεία
Τα τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα λόγω κρουσμάτων ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 0.03%, ανέφερε η Ν. Κεραμέως

Και να μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας, θα μαθήματα δεν θα χαθούν, καθώς θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες».

Για πανδημία

Περαιτέρω, αναφερόμενη στην πανδημία και τα εκατομμύρια τεστ στα οποία έχει υποβληθεί και συνεχίζει να υποβάλλεται η εκπαιδευτική κοινότητα, η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι «τα πολλά τεστ μας προσφέρουν μια πιο ασφαλή κοινωνία».
Όπως είπε, τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά προοδευτικά σε σχέση με τον πρώτο υποχρεωτικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ χάρη στην ομαδική και άμεση ιχνηλάτηση που γίνεται σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, τα τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 0.03%.
Για τους αρνητές γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω κορωνοϊού, η υπουργός μίλησε για «μεμονωμένα περιστατικά, της τάξης των 70-80 σε όλη την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση έφερε ειδική ρύθμιση για ειδική αξιόποινη πράξη για όποιον δεν επέτρεπε στο παιδί του να πηγαίνει στο σχολείο και έχουν μειωθεί σημαντικά οι περιπτώσεις αυτές, έχουν απομείνει πολύ λίγες».
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει μείωση της ύλης, κυρίως στα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου και των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απάντησε ότι «η ύλη μειώθηκε πέρσι όταν τα σχολεία έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέτος δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Η μείωση ύλης δεν βοηθάει και τα ίδια τα παιδιά, γιατί οι εξεταστές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε “βάθος” και να βάζουν πιο δύσκολα θέματα».

Για τα voucher

Σύμφωνα με την κα Κεραμέως, μετά από τους 560.000 μαθητές και φοιτητές που έλαβαν voucher 200 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ελήφθη μέριμνα για την χορήγηση voucher και για όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς κριτήρια.
Ακόμη, όπως είπε, έχουν παραγγελθεί διαδραστικοί πίνακες για όλα τα σχολεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς πλέον υπάρχει σημαντικό ψηφιακό κομμάτι στην καθημερινή λειτουργία της εκπαίδευσης και των μαθημάτων.

Συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Τμημάτων

Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κα Κεραμέως σημείωσεπως «η προηγούμενη Κυβέρνηση ίδρυσε πάνω από 150 πανεπιστημιακά τμήματα. Είναι χρόνια το πρόβλημα. Ιδρύονταν τμήματα χωρίς να υπάρχει μελέτη χρησιμότητας. Είμαστε σε διάλογο με τα πανεπιστήμια για τα τμήματα που χρειάζεται η χώρα μας για τα παιδιά μας και για την ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρχουν Τμήματα μόνο για την ενίσχυση της οικονομίας μιας περιοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης