Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού

Χατζηδάκης: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού
Την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη

Στο τέλος Απριλίου στο υπουργικό θα ληφθεί η απόφαση για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι πέρυσι έγινε μια μικρή συμβολική αύξηση και τώρα που η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων.
Όπως είπε, ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει 4-5,5% αύξηση.

Εκκρεμείς συντάξεις

Περαιτέρω, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις τόνισε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν κλείσει όλες όσες είναι από το 2018 και πριν, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019.
Υπογράμμισε ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς το 2019 είχαν δοθεί 123 χιλ. χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις.
Πρόσθεσε ότι έχει δοθεί το 97,5% των αναδρομικών.
Περαιτέρω, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή μέσω του συστήματος Άτλας η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα.

Για ΕΦΚΑ

Κάνοντας αναφορά στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ, ο υπουργός σημείωσε ότι από τις αρχές Αύγουστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις.
Ο ίδιος προανήγγειλε μονάδα εσωτερικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, που θα ελέγχει ουσιαστικά τις καταγγελίες, αλλά και πως εκκρεμούν 1.20 καταγγελίες, κάτι που δεν είναι νοητό.
Συμπλήρωσε πως θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά και να ελέγχονται αυτοί που δεν την κάνουν καλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης