Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο – Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο – Εκνευρισμός στην Άγκυρα
Η Τουρκία πιέζεται οικονομικά, έχει φανεί ιστορικά ότι εξάγει τέτοιου είδους πιέσεις είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως η αγορά τους έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα.
«Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε.
Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού προς στην Τουρκία», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σχολιάζοντας την άφιξη των πρώτων έξι Rafale χθες στην Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην προμήθεια αυτού του όπλου μετά από μια εικοσαετία συζητήσεων για την αγορά αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, και σε πρωτόγνωρο για τα αμυντικά δεδομένα χρόνο παράδοσης.
Επιπλέον, όπως είπε, τα Rafale δίνουν στην Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα.
«Ο εκνευρισμός που βγαίνει από την Άγκυρα για τα Rafale και τα άλλα οπλικά συστήματα, που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει τον φόβο της Τουρκίας ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως η Τουρκία αυτή τη στιγμή πιέζεται οικονομικά καθώς και ότι ιστορικά έχει φανεί ότι εξάγει τέτοιου είδους πιέσεις.
«Η ελληνική κυβέρνηση, με τα μηνύματα τα οποία στέλνει, δεν έχει αφήσει το περιθώριο στον Ερντογάν και τους επιτελείς του να πιστεύουν ότι μια βόλτα στο Αιγαίο θα είναι ανέφελη» ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης