Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλα δείχνουν εκλογές το 2022 – Παροχολογία, δεξιά στροφή, mea culpa για πανδημία και ανοικτό «Πάσχα» στην ατζέντα

Όλα δείχνουν εκλογές το 2022 – Παροχολογία, δεξιά στροφή, mea culpa για πανδημία και ανοικτό «Πάσχα» στην ατζέντα
Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να «κοιμίσει» τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις για εξάντληση της τετραετίας αλλά το περιβάλλον και η λογική δείχνουν ότι θα πρέπει να κινηθεί νωρίτερα.
Σχετικά Άρθρα

Οι τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται συνεχώς την υπόθεση εκλογές.
Σε τέτοιο βαθμό που κανένας, πλέον, δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.


Επικοινωνιακή κίνηση τα Rafalle για να ευχαριστηθεί το δεξιό πατριωτικό κοινό

Μόλις χθες είδαμε μία ιδιαίτερη επικοινωνιακή κίνηση από μεριάς κυβέρνησης με την παραλαβή των μαχητικών Rafalle με πολλά ταρατατζούμ και κομματική εκμετάλλευση της άφιξης 6 μαχητικών που τα χει πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης και όχι το ταμείο της ΝΔ.
Φυσικά, το Μαξίμου σε αυτή την συμβολική μέρα προτίμησε να εξαγγείλει ότι τα πτητικά και τα επιδόματα επικινδυνότητας θα δίνονται αφορολόγητα, εντείνοντας το τελευταίο διάστημα μία παροχολογία που είναι αποκαλύπτική. Βασική επιδίωξη του Μαξίμου, ήταν προφανώς να καλλιεργήσει ένα πατριωτικό αίσθημα και να κλείσει τις διαρροές που έχει προς τα δεξιά της παράταξης, φλερτάροντας με το δεξιό κοινό που έχει πάντα ευλαβικό σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η παροχολογία για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει δυνατά με χαρακτηριστικό μέτρο την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έρθει νωρίτερα, τις υποσχετικές για μειώσεις ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα, τις νέες προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ κ.α.

Θα αλλάξει η στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία σε λίγο καιρό


Ωστόσο, η γενικότερη φιλοσοφία του κυβερνητικού επιτελείου είναι να προχωράμε σε κινήσεις που αποφορτίζουν την κοινωνία και μειώνουν το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό, παρά τη σκληρή γραμμή που υπάρχει από κυβερνητικά στελέχη για βασικές επιλογές σχετικά με τον εμβολιασμό, την υποχρεωτικότητα, τα πρόστιμα και τα περιοριστικά μέτρα, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μόλις μειωθούν τα κρούσματα, να άρουν σιγά σιγά τους περιορισμούς. Βασικός στόχος είναι από τον Απρίλιο, να μην υπάρχει κανένα μέτρο και να αρθούν τα πρόστιμα και οι περιορισμοί ώστε οι πολίτες να απολαύσουν ελεύθερα το ελληνικό Πάσχα. Είναι μία γραμμή με την οποία το Μαξίμου θεωρεί ότι θα επαναπροσεγγίσει ομάδες της κοινωνίας που έχουν δυσαρεστηθεί 2 χρόνια με τη διαχείριση της κυβέρνησης.

Στοίχημα για την κυβέρνηση ένα ανοικτό και κανονικό Πάσχα χωρίς μέτρα και πρόστιμα


Παράλληλα, όμως, οι κεραίες της κυβέρνησης καταλαβαίνουν τι γίνεται και διεθνώς.
Σε χώρες που επλήγησαν αρκετά από το κύμα της μετάλλαξης Omicron καταργούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που αρχικά οι κυβερνήσεις τα τηρούσαν ως «ευαγγέλια».
Τώρα, όμως, πιστεύουν ότι απέτυχαν για το σκοπό που χρησιμοποιήθηκαν καθώς αν κάτι μας δίδαξε η περίπτωση της Omicron, είναι εξαπλώθηκε κυρίως μέσω των εμβολιασμένων που χρησιμοποίησαν τα covid pass για να εισέρχονται στους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
Γι’ αυτό, μην απορήσετε αργότερα αν η κυβέρνηση τα καταργήσει μετά βαίων και κλάδων ώστε να δείξει ότι συμφωνεί με τον κόσμο και να τονώσει το λαϊκό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη.

Το έτος 2023 θα είναι ένα έτος σκληρής πειθαρχίας, ασύμβατο για εκλογές – Αυτά θα γίνουν:


Ωστόσο, ακόμα και όσα έρχονται σε δημοσιονομικό επίπεδο στην ελληνική οικονομία το 2023 δείχνουν ότι ο κατάλληλος χρόνος για να έχει σοβαρές ελπίδες να εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι το τρέχον έτος και συγκεκριμένα το φθινόπωρο.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, το 2023 είναι απαγορευτικό έτος για την κυβέρνηση να ζητήσει την ψήφο του κόσμου καθώς:

  1. Ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση θα επιμείνει μέσα στο 2022 αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ανοίξει την στρόφιγγα των επιδοτήσεων, άρα αυτές οι παροχές θα πρέπει να κλείσουν το 2023 με πρόσθετη δημοσιονομική πειθαρχία.
  2. Θα αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ, θα αυξηθούν οι αποδόσεις των ομολόγων, άρα ακριβότερος δανεισμός και νέα επιδείνωση του ήδη υψηλού ελληνικού χρέους.
  3. Τα νοικοκυριά δεν θα αντέξουν και δεύτερο χειμώνα να πληρώνουν φουσκωμένους λογαριασμούς, η μεσαία τάξη θα φύγει από τη ΝΔ. Ο ζωτικός χώρος της ΝΔ θα χαθεί για πάντα.
  4. Η Γερμανία θα επιβάλει σκληρούς όρους δημοσιονομικής πειθαρχίας το 2023 και το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν θα αλλάξει σημαντικά. Αυτό δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις.
  5. Η Ελλάδα έχει πάρει ένα από τα μεγαλύτερα στο κόσμο πακέτα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αυτά θα πρέπει να τα αποπληρώσει. Παράλληλα έχει υποσχεθεί μεγάλες μειώσεις φόρου, φοροελαφρύνσεις και κατάργηση φορολογικών χαρατσιών που θα επιβαρύνουν τον επόμενο προϋπολογισμό. Χώρια ότι θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλεονάσματα που είχαμε συμφωνήσει προ κορωνοιού.


Εν ολίγοις, η άποψή μας είναι ότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να «κοιμίσει» τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις για εξάντληση της τετραετίας αλλά το περιβάλλον και η λογική δείχνουν ότι θα πρέπει να κινηθεί νωρίτερα. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει, όχι από την πανδημία αλλά από εκεί που νομίζει ότι είναι το δυνατό της σημείο, δηλαδή η οικονομία και η ανάπτυξη.

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης