Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προθεσμία για τις 18/2 έλαβε από την ανακρίτρια ο Κ.Βαξεβάνης - Αντιμέτωπος με 4 βαριές κατηγορίες για τη Novartis

Προθεσμία για τις 18/2 έλαβε από την ανακρίτρια ο Κ.Βαξεβάνης  - Αντιμέτωπος με 4 βαριές κατηγορίες για τη Novartis
Ο δημοσιογράφος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία - Έντονη πολιτική αντιπαράθεση
Σχετικά Άρθρα

Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου ζήτησε και έλαβε σήμερα από την ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κλήθηκε ως κατηγορούμενος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ο κ. Βαξεβάνης θα απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στην κυρία Αλεβιζοπούλου για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.
Προθεσμία έλαβε, επίσης, σήμερα από την ανακρίτρια για τις 16 Φεβρουαρίου και ο κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.
Η κλήση του κ.Βαξεβάνη στην ανακρίτρια (όπως επίσης του Γ. Φιλιππάκη δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» αλλά και των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Αλέξανδρου Τάρκα που ασχολήθηκαν επίσης με την υπόθεση Novartis) έχει προκαλέσει και σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την «τύχη» που επιφυλάσσει η Δικαιοσύνη στην ερευνητική δημοσιογραφία.

Αντιμέτωπος με 4 κατηγορίες

Ο κ.Βαξεβάνης έχει κληθεί σε απολογία στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τη στοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο κλπ.) στην υπόθεση Novartis.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento» είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που περιλαμβάνουν δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.
Συγκεκριμένα, διώκεται για δύο περιπτώσεις κακουργηματικής συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, για πλημμεληματική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.
Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του εκδότη έγινε μετά από αξιολόγηση και ανάλυση του υλικού της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς για τις παράνομες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας και της υπόθεσης εκβιασμού του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή από τον πρώην Υπουργό.

Κάλεσμα Πολάκη για συμπαράσταση

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης έχει καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Κ. Βαξεβάνη στις 13:00 μετά το μεσημέρι έξω από τον Άρειο Πάγο.
«Αύριο στις 1.00μμ έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!!
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ.Πολάκης.

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Υπενθυμίζεται πως στην κλήση του κ.Βαξεβάνη σε απολογία είχε αναφερθεί με άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης», ενώ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και το κύμα ακρίβειας όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο».
«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη» είχε αναφέρει ο κ.Τσίπρας.
Από την πλευρά της η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους» επισήμανε σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης