Πολιτική

Εκτός κλίματος Μαξίμου η γαλάζια ευρωομάδα – Η επαναφορά της λίστας θα σαρώσει τους σημερινούς ευρωβουλευτές

Εκτός κλίματος Μαξίμου η γαλάζια ευρωομάδα – Η επαναφορά της λίστας θα σαρώσει τους σημερινούς ευρωβουλευτές
Ο Κύρτσος φέρνει μπροστά την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών
Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Κύρτσος κάνει την κριτική στην κυβέρνηση που θα ήθελαν πολλοί να κάνουν ανοικτά αλλά την κάνουν μόνο στα πηγαδάκια και στα κρυφά.
Οι παρεμβάσεις του για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην πανδημία, τους ανεμβολίαστους, για την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης είναι παρεμβάσεις που θα έκανε ο καθένας νεοδημοκράτης αλλά φοβάται να κάνει για να μην τεθεί στο περιθώριο.
Πολλά από αυτά που υποστηρίζει ο Κύρτσος αποτελούν εύλογες απορίες πολλών ελλήνων.

Βέβαια, είναι γνωστό μέσα στους κόλπους της ΝΔ ότι ο Γιώργος Κύρτσος ξεκίνησε την κριτική από την στιγμή που δεν πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκεται ξανά υποψήφιος για την νεοδημοκρατική ευρωομάδα.
Γι΄αυτό και οι σκοποί του χαρακτηρίζονται ιδιοτελείς…

Ο Κύρτσος φέρνει μπροστά την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών

H περίπτωση σύγκρουσης του Μεγάρου Μαξίμου με τον Γιώργο Κύρτσο αναδεικνύει την πρόθεση του Πρωθυπουργού να δημιουργήσει μία νέα ευρωομάδα που θα αποτελείται από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Για όσους γνωρίζουν καλά το χώρο, το Μαξίμου δεν διατηρεί τις καλύτερες εντυπώσεις για βασικά πρόσωπα της γαλάζιας ευρωομάδας.
Όχι μόνο για τον Γ. Κύρτσο ο οποίος ούτως ή άλλως και πριν της κριτικής που έχει εξαπολύσει, δεν ήταν του κλίματος Μητσοτάκη.
Αλλά και πολλοί άλλοι. Θα εξαιρέσουμε τον Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος πήγε στην ευρωβουλή μετά από συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ώστε ο πρώτος να μην είναι στα πόδια του ως εσωτερική αντιπολίτευση.

Εκτός κλίματος Μαξίμου Ασημακοπούλου, Βόζενμπεργκ για διαφορετικούς λόγους


Το Μαξίμου δεν θεωρεί ότι μπορεί να χωρέσει στην προοδευτική Νέα Δημοκρατία η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία από τα τελευταία «κατορθώματά» της είναι να απέχει σε σημαντική ψηφοφορία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, όταν γνωρίζει πόσο ευαίσθητο είναι το Μαξίμου και οι σύμβουλοί του γι’ αυτά τα θέματα…
Εκτός αυτού είναι και από τα δεξιά στελέχη που ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος δεν θα πίεζε για να βολευτεί κάπου.
Επίσης, η περίπτωση της Ελίζας Βόζενμπεργκ θεωρείται ξεπερασμένη, είναι παλιό στέλεχος και θα πρέπει να δώσει τη θέση της στα νεότερα στελέχη.
Εκλέγεται στην ευρωβουλή από το 2014 και βουλευτής στην Κ.Ο από το 2009. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θεωρείται από τους ανεκτικούς στους «δεινόσαυρους» της παράταξης. Εδώ έχει βάλει πλαφόν στην προεδρική θητεία…

Μεγάλο ερωτηματικό ο Κεφαλογιάννης, έχει ενοχλήσει με τις υποθέσεις του


Αλλά και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει ενοχλήσει τα υψηλά πατώματα με προσωπικές υποθέσεις του που πλήγωσαν την παράταξη.
Πρώτη είναι η υπόθεση με την καταγγελία πρώην συνεργάτη του που τον κατηγόρησε ότι του κατέβαλε το μισό μισθό και τον άλλον τον καρπωνόταν ο ίδιος και η δεύτερη για μαϊμού συνεργάτες που δήθεν εργάζονταν στις Βρυξέλλες αλλά δεν ήταν καν στο Βέλγιο, υπόθεση που ασχολήθηκε Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέµησης της Απάτης.
Νομίζουμε ότι δεν θα βρίσκεται ξανά στην ίδια θέση και ίσως να επιστρέψει σε κομματική θέση.

Η Σπυράκη πάει στην Θεσσαλονίκη, ο Ζαγοράκης σπίτι του, παραμένει ο Κυμπουρόπουλος


Η δραστήρια Μαρία Σπυράκη έχει αποφασίσει να γυρίσει στην ελληνική πολιτική σκηνή και να πολιτευτεί στην Α Θεσσαλονίκης, οπότε ούτε και εκείνη θα είναι στην επόμενη ευρωβουλή.
Ο δε Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος έχει ιδιαίτερα φτωχό έργο στην ευρωβουλή, μετά τις παλινωδίες με την ΕΠΟ δεν βρίσκεται στα πλάνα της ηγεσίας της ΝΔ για περαιτέρω αξιοποίηση.
Ο μόνος που θα μείνει μάλλον αλώβητος, μαζί με τον Β.Μειμαράκη, θα είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Επαναφορά λίστας και στις πρώτες θέσεις μητσοτακικά στελέχη νέας γεννιάς


Πως θα στήσει την δική του ευρωομάδα ο Πρωθυπουργός;
Μα φυσικά μέσα από την αλλαγή της εκλογής των ευρωβουλευτών επαναφέροντας την λίστα.
Στις πρώτες θέσεις θα τοποθετήσει άτομα της δικής του προτιμήσεως και ακολούθως όσοι άλλοι νεότεροι θέλουν να αναδειχθούν.
Δεν θα υπάρχει το κυνήγι του σταυρού από τους υποψηφίους, που ευνοούσε όσους είχαν προσβάσεις στα ΜΜΕ.
Με αυτό τον τρόπο, όταν γίνουν οι ευρωεκλογές του 2024, θα υπάρχει μία ομάδα αυστηρά μητσοτακική.
Μέχρι όμως, τότε, είναι σίγουρο ότι θα δούμε διαγραφές. Με πρώτη και καλύτερη αυτή του Γ.Κύρτσου…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης