Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι τρέχει ανάμεσα στον Ανδρουλάκη και το δίδυμο Καϊλή-Λοβέρδου; - Παρασκηνιακά παιχνίδια και λεπτές ισορροπίες

Τι τρέχει ανάμεσα στον Ανδρουλάκη και το δίδυμο Καϊλή-Λοβέρδου; - Παρασκηνιακά παιχνίδια και λεπτές ισορροπίες
Ο ρόλος της Εύας Καϊλή τρομάζει τα στελέχη του επιτελείου Ανδρουλάκη
Σχετικά Άρθρα

Παρά την δημοσκοπική άνεση στην οποία έχουν επαναπαυτεί πολλοί μέσα στο ΚΙΝΑΛ, υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο αναφορικά με τις σχέσεις του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων μεγαλοστελεχών.

Η Εύα Καιλή παίζει το προσωπικό της παιχνίδι στην ευρωβουλή

Ήδη κάποιοι μιλούν για τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Εύα Καϊλή και το Πρόεδρο του κόμματος. Η Εύα Καϊλή, τις επόμενες μέρες θα λάβει πολύ σημαντική θέση αντιπροέδρου στο ευρωκοινοβούλιο εκπροσωπώντας τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στην Ευρωβουλή. Αυτή τη θέση την ήθελε διακαώς ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος μέσα από αυτή τη θέση θα μπορούσε να ασκήσει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, τονώνοντας την προσωπική του θέση. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή είχε ήδη κάνει τις κινήσεις και τις επαφές της και κατάφερε να μπει μέσα στο παιχνίδι να είναι στην πεντάδα που θα προταθεί τις επόμενες μέρες.

Η αυτόνομη πορεία μεγαλοστελεχών που στήριξαν Ανδρουλάκη, τρομάζει το επιτελείο προέδρου

Ο ρόλος, όμως, της Εύας Καϊλή τρομάζει τα στελέχη του επιτελείου Ανδρουλάκη. Έχει μία αυτόνομη πορεία. Παλαιότερα είχε αποφασίσει να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά στις πρόσφατες εκλογές στήριξε Ανδρέα Λοβέρδο και αναγκαστικά στο δεύτερο γύρο τέθηκε στο πλευρό του Ν. Ανδρουλάκη για να μην βγει ο Γιώργος Παπανδρέου. Μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο αποτελούν αυτή την στιγμή τα στελέχη που έχουν διατηρήσει σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποφεύγουν συστηματικά να επικρίνουν την κυβέρνηση. Το χαρακτηριστικό ανέκδοτο στην Θεσσαλονίκη είναι ότι Σπυράκη και Καιλή θα είναι στα ψηφοδέλτια για την Α' Θεσσαλονίκης με το κόμμα της ΝΔ…

Τι θα κάνει το δίδυμο εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία;

Στο επιτελείο Ανδρουλάκη, φοβούνται διότι γνωρίζουν ότι εσωκομματικά, αφού ο ίδιος δεν είναι βουλευτής, είναι ευάλωτοι. Έχει αποφασίσει να δώσει χώρο στο δίδυμο Καϊλή-Λοβέρδου αλλά γνωρίζει ότι ο ρόλος τους αποτελεί ένα διαρκές αίνιγμα. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που κατατάσσουν τα δύο στελέχη στους επίφοβους για να συνταχθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές. Θιασώτες και οι δύο της κυβερνησιμότητας και των κυβερνήσεων συνεργασίας, θα θέσουν με την στάση τους έναν «άτυπο εκβιασμό» τον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να συμπράξει με τη ΝΔ προκειμένου να κυβερνηθεί ο τόπος. Παρ’ όλο που ο νέος πρόεδρος γνωρίζει ότι η συγκυβέρνηση θα φθείρει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Καϊλή- Λοβέρδος εχθροί του Α.Τσίπρα και φιλικά διακείμενοι στον Μητσοτάκη

Η Εύα Καιλή, έχει υποστηρίξει την άποψη ότι δεν θα πρέπει «να αφήσουμε τον Τσίπρα να αλωνίζει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα έστω και σαν παρατηρητής, θέση που είχε υποστηρίξει παλαιότερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρόεδρος ενός κόμματος και θα πρέπει να κοιτάζει όλες τις ισορροπίες στα εγχώρια δρώμενα. Τις προάλλες μίλησε για την ανάγκη να είναι η επόμενη κυβέρνηση σοσιαλοδημοκρατική. Άρα με ποιον θα πρέπει να συμπράξει το ΠΑΣΟΚ για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το σενάριο; Με αυτή την θέση, άφησε ανοικτή και την πόρτα για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν άρεσε πρωτίστως στο δίδυμο Καιλή-Λοβέρδος. Η μεν, ως βενιζελική, διάκειται εντελώς αρνητικά στον Αλέξη Τσίπρα και ο δεύτερος τον θεωρεί ηθικό αυτουργό για την πολιτική του εξόντωση μέσω της Novartis. Ο δε Α.Λοβέρδος έβγαλε μία ανακοίνωση για τον Χρ.Ροζάκη και τα 10 ναυτικά μίλια, ενώ είναι γνωστό ότι αυτές οι προτάσεις έγιναν όταν ήταν υφυπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη. Αναρωτήθηκαν πολλοί, αν ήθελε μέσω αυτής της παρέμβασης να δημιουργήσει διάσταση μεταξύ Σημίτη-Ανδρουλάκη…
Είναι προφανές ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η διαχείριση των μεγαλοστελεχών -πέραν του διδύμου Καιλή-Λοβέρδου-, ιδιαίτερα αυτών που σε στήριξαν είναι δύσκολη πόσο μάλλον όταν υπάρχει για αυτούς και η προοπτική της σύμπλευσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης