Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Πυρά σε Τσίπρα για Πολάκη – Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

Οικονόμου: Πυρά σε Τσίπρα για Πολάκη – Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;
Ποιοι απαλλάσσονται από το πρόστιμο των 100 ευρώ - Δικαιωθήκαμε με τα σχολεία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων δικαιώθηκε, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τις πρόσφατες δηλώσεις του Π. Πολάκη.
«Θέλω να επαναλάβω ότι δημιουργείται μείζον ζήτημα Δημοκρατίας από τις απειλές του κ. Παύλου Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης και από την κάλυψη - από την ταύτιση θα έλεγα μαζί του - που του παρέχει ο κ. Τσίπρας.
Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού συνεργάτη του σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το Σύνταγμα και την Δημοκρατία της χώρας μας.
Εδώ τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα:

  • Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;
  • Θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;
  • Εμπιστεύεται -ναι ή όχι;- την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

H επίθεση του κ. Τσίπρα στους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία.
Και αυτό επειδή αποτελεί δομικό μέρος της γενικότερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

Εγκλωβισμένη η αντιπολίτευση

«Μήνες τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη σε σχήματα και σε λογικές ξεπερασμένων εποχών, προκειμένου να βγει από την πολιτική της αφάνεια, άλλοτε καταστροφολογεί ασύστολα, άλλοτε διακινεί μύθους και άλλοτε στο όνομα μικροκομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή και προσωπικών ταυτίσεων βάλει έναντι των θεσμών και τους υπονομεύει.
Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επιλογών είναι η επένδυση στο διχασμό, μήπως και κεντρίσει λίγο παραπάνω την προσοχή συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων, αδιαφορώντας όμως για την εθνική ζημιά που προκαλεί.
Σε αυτή του την επιλογή ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον κ. Πολάκη, ήταν, είναι θα παραμένουν μόνοι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση, με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και κυρίως απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, πορεύεται στον 21ο αιώνα διασφαλίζοντας το Κράτος και τους πολίτες σε ένα περιβάλλον μεγάλων διεθνών κρίσεων.
Είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην υπεράσπιση της Πατρίδας, του δημοσίου αγαθού και την προαγωγή της ευημερίας όλων, δίχως εξαιρέσεις.
Η πορεία μας, εξαιτίας των μεγάλων κρίσεων, δεν είναι εύκολη.
Είναι όμως ασφαλής, παρά τις διακυμάνσεις.
Σε αυτή τη γραμμή είμαστε και σε αυτήν θα επιμείνουμε» είπε ο κ.Οικονόμου.

Δικαιωθήκαμε με τα σχολεία

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ο κ.Οικονόμου είπε πως η κυβέρνηση δικαιώθηκε στην επιλογή της.
«Τη περασμένη Δευτέρα - πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων- ανιχνεύτηκαν περίπου 15 χιλ. κρούσματα, την Τρίτη 9,5 χιλ. και την Πέμπτη 6,5 χιλ..
Συνολικά, δηλαδή, την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν 31.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ μέχρι και την Παρασκευή από τα 80.000 τμήματα που λειτουργούν στη χώρα, ήταν κλειστά λόγω κρουσμάτων μαθητών μόλις τρία.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πρώτ’ απ’ όλα ότι το σχολικό περιβάλλον είναι ασφαλέστερο για τους μαθητές και τον κοινωνικό τους κύκλο.
Όταν τα σχολεία ήταν κλειστά είχαμε 15.000 κρούσματα σε παιδιά και λίγες μέρες μετά το άνοιγμά τους είχαμε 6.500.
Και δεύτερον, αποδεικνύεται ότι με την εφαρμογή των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων προστατεύεται όχι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο.
Αν η Κυβέρνηση υιοθετούσε την πρόταση της Αντιπολίτευσης για κλειστά σχολεία, τότε τουλάχιστον 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα, προκαλώντας πολλαπλάσια κρούσματα στις οικογένειές τους και κατ’ επέκταση στην κοινότητα» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Απότομη πτώση

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση και την πίεση στο Ε.Σ.Υ., ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε πως «τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται μια απότομη πτώση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία».
«Η εξέλιξη, ωστόσο, της πανδημίας παραμένει αβέβαιη εξαιτίας των πολλών ασυμπτωματικών φορέων και της δυναμικής του ιού. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα μια σημαντική μετακίνηση των νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Και γι’ αυτό οι επόμενες μέρες κρίνονται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα καθοριστικές.
Παράλληλα, η ταυτόχρονη παρουσία των δύο μεταλλάξεων -της «Ο» και της «Δ»- συντηρεί την αυξημένη πίεση στο Ε.Σ.Υ. κυρίως σε απλές κλίνες νοσηλείας, αλλά όχι μόνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η διασπορά της «Ο» στην κοινότητα είναι πάνω από 80%, οι μισές από τις νοσηλείες προέρχονται από τη μετάλλαξη «Δ», η οποία προκαλεί βαρύτερη νόσηση και ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις Μ.Ε.Θ.
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία μας δείχνουν ότι 7 στους 10 νοσηλευόμενους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών και οι περισσότεροι από 85% των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο κ.Οικονόμου.

Εξαιρούνται από το πρόστιμο

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το 90%, οι εννέα στους δέκα συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί.
Σχεδόν οι μισοί από όσους παρέμεναν ανεμβολίαστοι όταν ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα έκαναν -στο μεσοδιάστημα αυτό- την επιλογή να εμβολιαστούν.
Σε όσους παραμένουν ακόμη επιφυλακτικοί απευθύνουμε πρόσκληση να κάνουν την ίδια επιλογή το ταχύτερο δυνατό.
Όχι μόνο για να γλιτώσουν το πρόστιμο, αλλά κυρίως για να θωρακιστούν απέναντι στη βαριά νόσηση.
Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος της υποχρεωτικότητας και αυτό επιδιώκουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εξαιρέσεις του προστίμου των 100 ευρώ.
«Απαλλάσσονται από την υποχρέωση όσοι λάβουν έγκριση εξαίρεσης για λόγους υγείας.
Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στους συμπολίτες μας που έχουν υποβάλει - λόγω σοβαρού προβλήματος- αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και αναμένουν την πραγματοποίησή του.
Οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό θα πρέπει να προχωρούν σε σχετική καταχώρηση εφόσον έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της Ε.Ε. ή σε κάποια από τις 33 χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό, είτε - και αυτό ισχύει για κάθε περίπτωση - στα ΚΕΠ» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης