Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Πιθανή χαλάρωση μέτρων την άλλη εβδομάδα εάν υποχωρήσει η Omicron

Πλεύρης: Πιθανή χαλάρωση μέτρων την άλλη εβδομάδα εάν υποχωρήσει η Omicron
Η αρχή θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση και με τα γήπεδα είπε ο υπουργός Υγείας

Την θέση πως είναι πιθανή η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Πλεύρης είπε πως μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα ενώ τόνισε ότι εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο, η αρχή θα γίνει από τη μουσική στην εστίαση και τα γήπεδα.
Ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ο κ.Πλεύρης είπε πως «από τις 530 με 550 χιλιάδες ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί 230.000 πολίτες» ενώ κάλεσε τους περίπου 300.000 πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα ώστε να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα.
Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως γίνεται διασταύρωση με τα ΑΜΚΑ και θα υπάρξει ο ακριβής αριθμός των ανεμβολίαστων στους οποίους θα επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο.
Επανέλαβε μάλιστα πως όσοι πολίτες δεν κάνουν την ενισχυτική δόση εντός 7μηνου δεν θα λογίζονται ως εμβολιασμένοι.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως το τέλος Μαρτίου θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ και είπε ότι αν γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ και θα προκηρυχτεί η αντίστοιχη θέση.
Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στην Αττική, αναφέροντας πως ήδη αυτό γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης