Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η διαφθορά είναι προστατευόμενο είδος κι εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της

Τσίπρας: Η διαφθορά είναι προστατευόμενο είδος κι εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της
Καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης οι αντίπαλοι της διαφθοράς, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter.
«Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αντί για το μέλι».
1_207.JPG

Η ανάρτηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρχεται σε συνέχεια του μπαράζ αντιδράσεων για την στοχοποίηση του Κώστα Βαξεβάνη και την απόπειρα φίμωσης της δημοσιογράφιας μέσω της δίωξής του για την υπόθεση Novartis, σε άρθρο-παρέμβση που δημοσίευσε μέσω της εφημερίδας Documento, όπου το τιτλοφορεί η «αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη».
Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την πολιτική ανηθικότητα και το γεγονός πως το τεράστιο σκάνδαλο στην Ελλάδα έχει βαφτιστεί ως «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας το παραπάνω μήνυμα.
«Το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που κόστισε στους Ελληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια και υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο, στην Ελλάδα βαφτίστηκε «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ».
Ετσι, αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς.
Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι.Η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη.»

Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης

Προσθέτει ακολούθως, πως, «η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, η πολιορκία της ενημέρωσης με λίστες εξαγοράς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η κατάπτωση της πληροφόρησης σε οικόσιτο του Μαξίμου, η τρομοκρατία και το συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής, που παίρνει τελευταία ενδημικό χαρακτήρα, δεν είναι σημάδια δύναμης.
Αντιθέτως είναι σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και στο κύμα ακρίβειας όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.
Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο.
Από την άποψη αυτή η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας αποτελούν ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν» συμπληρώνει.

Η προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης

Την ίδια ώρα και με αφορμή τις αντιδράσεις για την υπόθεση και εκτός συνόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα στην Κομισιόν μέσω ερώτησης του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου.
Capture_161.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899