Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαμπρούλης (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας με μέτρα όπως το πρόστιμο

Λαμπρούλης (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας με μέτρα όπως το πρόστιμο
«Tο 2% αύξηση του μισθού που ισχύει από την 1η του νέου έτους, ήδη έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια», τόνσιε ο Γ. Λαμπρούλης

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, με το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ κάθε μήνα, να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.
Ο κ. Λαμπρούλης μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε πως «η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για όλα εκείνα τα μέτρα που δεν έχει πάρει και που οι υγειονομικοί όλης της χώρας αναδεικνύουν και διεκδικούν αγωνιστικά, όπως η ενίσχυση των νοσοκομείων, τα μέτρα προστασίας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας», ενώ σημείωσε πως «με αυτά τα μέτρα υπονομεύει την προσπάθεια του εμβολιασμού».

Περί ακρίβειας

Αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας, ο κ. Λαπρούλης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει κάλπικες προσδοκίες για την αύξηση κατώτατου μισθού, πάνω στη βάση του απαράδεκτου νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που κρατάει καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, σε συνδυασμό, την ίδια ώρα, με όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, της δεκάωρης υπερεργασίας που συρρικνώνει και στέλνει στα τάρταρα μισθούς και δικαιώματα».
Κατά τον ίδιο, «το 2% αύξηση του μισθού που ισχύει από την 1η του νέου έτους, ήδη έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει μέτρα ανακούφισης του λαού όπως «η κατάργηση του ΦΠΑ για είδη λαϊκής κατανάλωσης και καύσιμα, αυξήσεις στους μισθούς με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διαγραφή χρεών και μείωση φορολογίας, επαναφορά του αφορολόγητου για αυτοαπασχολούμενους και ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες για τους αγρότες».
Ο κ. Λαμπρούλης τέλος ανέφερε πως οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας που ακολούθησαν με τις πολιτικές τους όλες οι κυβερνήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης