Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Κύλησε ομαλά η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων – Κλειστά 3 τμήματα λόγω κρουσμάτων

Κεραμέως: Κύλησε ομαλά η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων – Κλειστά 3 τμήματα λόγω κρουσμάτων
Πάνω από 31.000 κρούσματα,εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού, σύμφωνα με την Ν. Κεραμέως

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων, ενώ τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3 σε πάνω από 80.000, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, η οποία κύλησε ομαλά. Με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται και πάλι στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο τα παιδιά μας προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά.
Με το μαζικότερο έλεγχο κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά. Με χιλιάδες κρούσματα, πάνω από 31.000, τα οποία εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού».
Πρόσθεσε ότι «την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων δρομολογήσαμε την πρόσληψη άνω των 4.000 πρόσθετων εκπαιδευτικών, για να καλύψουμε τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, για να μην λείψει κανείς στα παιδιά μας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση».
Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών, σύμφωνα με την υπουργό, «αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3 σε πάνω από 80.000».
Η κα Κεραμέως ευχαρίστησε θερμά όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ειδικών για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης