Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Δεν εξετάζεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Χαλάρωση μέτρων αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση

Πλεύρης: Δεν εξετάζεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Χαλάρωση μέτρων αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση
Ο Θ. Πλεύρης ξεκαθάρισε  ότι από τις 17/1 τα πρόστιμα θα επιβληθούν κανονικά στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

«Εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τα μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους κάτω των 60.
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο open τόνισε ότι η μετάλλαξη Omicron είναι πολύ μεταδοτική, αν και έχει μικρότερη νοσηρότητα και «γι΄ αυτό και είχαμε τόσο γρήγορη αποκλιμάκωση κρουσμάτων».
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην προθεσμία που εκπνέει σήμερα(16/1) στους πολίτες άνω των 60 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις 17/1 τα πρόστιμα θα επιβληθούν κανονικά.

Κανονικά τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «σε περίπτωση μη εμβολιασμού με την πρώτη και δεύτερη δόση θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα που θα επιβληθεί από την ΑΑΔΕ, αλλά θα κατευθυνθεί εξολοκλήρου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας».
Εξήγησε ότι δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση που κάποιος έκανε την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και έχει κλείσει ραντεβού για τις επόμενες ημέρες.
Κατά τον ίδιο, «οι συμπολίτες μας που έχουν αιτηθεί κατ’ οίκον εμβολιασμό και λόγω του φόρτου των κινητών μονάδων υγείας δεν κατέστη εφικτό να εμβολιαστούν, καθώς και οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και υπάρχει πλατφόρμα που έχει ανοίξει για να δηλώσουν ότι βρίσκονται εκτός Ελλάδας ή έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό» εξαιρούνται των προστίμων.
«Επίσης, πρόστιμα δεν θα επιβληθούν σε όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης και οι επιτροπές κρίνουν πως δεν μπορούν να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης