Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Από 16/1 το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους – Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια

Οικονόμου: Από 16/1 το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους – Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια
Μόλις 2 στα 80.000 σχολικά τμήματα έχουν κλείσει, αντιμετωπίζουμε τις αρρυθμίες είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid θα προχωρήσει από τις 16 Ιανουαρίου η κυβέρνηση όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση.
«Τέλος χρόνου από Δευτέρα για τους άνω των 60 ετών
Από τις 16 Ιανουαρίου θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Η κυβέρνηση έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής, πληροφόρησης, πειθούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Οικονόμου
Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι οι συμπολίτες μας 60 ετών και άνω υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό τους μέχρι και την 16η Ιανουαρίου 2022 και τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για πολύ συγκεκριμένους λόγους: γιατί 9 στους 10 θανάτους από covid αφορούν αυτή την ηλικιακή ομάδα και 7 στους 10 διασωληνωμένους είναι πάνω από 60 ετών ενώ 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.
Υπογράμμισε ότι ενώ είναι μια απόφαση για την προστασία της υγείας αυτής της ομάδας πολιτών, ωστόσο δεν υπάρχει «προαιρετική» υποχρεωτικότητα, χωρίς συνέπειες για εκείνους που την αγνοούν γι αυτό και από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις με την επιβολή διοικητικού προστίμου 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Καμία χαλάρωση

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, μας επιβάλλουν να βρισκόμαστε στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντς πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα τουλάχιστον έως τις 23 Ιανουαρίου.

Είχαμε σχέδιο για τα σχολεία

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση είχε σχέδιο, κάτι που όπως είπε, φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις «2 στα 80.000 τμήματα έχουν κλείσει».
«Η κυβέρνηση έχει θέσει από την πρώτη στιγμή ως βασική της προτεραιότητα την πλήρη και ασφαλή λειτουργία της εκπαίδευσης η οποία αποτελεί θεμέλιο για την προκοπή της νέας γενιάς» τόνισε ο κ.Οικονόμου, υπογραμμίζοντας πως παρά την κινδυνολογία η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκίνησε και συνεχίζεται κανονικά.
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι λόγω και της εμπειρίας του Σεπτεμβρίου είμαστε τώρα καλύτερα προετοιμασμένοι και εφαρμόζεται ένα καλά μελετημένο σχέδιο με εκτεταμένη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Υγείας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως σημείωσε,μέσα στο πρώτο διήμερο διενεργήθηκαν 1,6 εκατ. έλεγχοι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από τους οποίους εντοπίστηκαν πάνω από 25.000 κρούσματα γεγονός που οδήγησε στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
«Με αναδιάταξη δυναμικού και προσλήψεις 4.784 εκπαιδευτικών θα αντιμετωπιστούν τυχόν αρρυθμίες από τα κενά στα σχολεία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως όπου χρειαστεί, θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Για πανεπιστήμια

Με αφορμή πρόσφατα επεισόδια σε πανεπιστημιακούς χώρους ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 17/1 αρχίζει και η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που θα πλαισιώσουν την αστυνομία των πανεπιστημίων.
«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια» είπε ο κ.Οικονόμου.

Μέτρα στήριξης

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης μετά και τη νέα αύξηση του πληθωρισμού, ο κ.Οικονόμου είπε πως «η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και προφανώς επηρεάζει και την οικονομία»
« Η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο πλευρό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά στις ανατιμήσεις.
Παίρνουμε μέτρα και δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίθεση Τουρκίας σε ΠτΔ

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις δηλώσεις της σχετικά με τον Ποντιακό ελληνισμό, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι «τα ιστορικά γεγονότα είναι συγκεκριμένα, οι δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες έχουν συμβεί».
«Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται, ούτε διαγράφεται» είπε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης