Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 11 μονάδων της ΝΔ – Στο 33,2% έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 11 μονάδων της ΝΔ – Στο 33,2% έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ
Στο 12,3% το Κίνημα Αλλαγής - Προβληματισμός για το κύμα ακρίβειας, την οικονομία και την πανδημία
Σχετικά Άρθρα
Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Ιανουαρίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας Politic.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 33,2% στην πρόθεση ψήφου έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 12,3% και έπονται σε μεγάλη απόσταση το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3,2%.
31_1.JPG
Συρρίκνωση για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται, αν και οι ψηφοφόροι τους δεν φαίνεται να επιλέγουν κάποιο άλλο κόμμα αλλά να δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Την ίδια στιγμή, το ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική που απέκτησε μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την επικράτηση του Ν. Ανδρουλάκη.
32.JPG
Υπερέχει ο Μητσοτάκης του Τσίπρα

Όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρείτε κατάλληλο για πρωθυπουργό, το 46% λέει τον Κ. Μητσοτάκη και το 25% τον Αλ.Τσίπρα.
33_2.JPG
Όχι σε πρόωρες εκλογές

Σχετικά με το αίτημα περί πρόωρων εκλογών, η πλειοψηφία των πολιτών διάκειται αρνητικά.
Το 57,4% διαφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ το 35,7% συντάσσεται με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.
34.JPG
Σαρώνει η ακρίβεια

Από τα πλέον ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας είναι το γεγονός ότι το 57% των πολιτών δηλώνει ότι έχει ήδη περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των ανατιμήσεων, ενώ το 79% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τη θέρμανση πιο φειδωλά σε σχέση με πέρσι.
Η ενεργειακή κρίση που συμπαρασύρει και αυτή με τη σειρά της το «ράλι» τιμών των καυσίμων, οδηγεί το 58% των ερωτηθέντων να παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητό του.
35.JPG

Προβλήματα η πανδημία και η οικονομία

Βάσει της έρευνας ο κορωνοϊός παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας (23%), αν και ο βαθμός προβληματισμού που προκαλεί έχει υποχωρήσει από την έναρξη της πανδημίας.
Η ελληνική οικονομία προβληματίζει στον ίδιο βαθμό (23%) όσο και η πανδημία καθώς όπως φαίνεται, οι πολίτες κρίνουν ότι το ελληνικό οικονομικό μοντέλο παραμένει αδύναμο και δεν καταφέρνει να λύσει τις παθογένειές του.
Ακολουθεί η ακρίβεια (17%), η τουρκική προκλητικότητα (10%) και η ανεργία (9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης