Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Στόχος να δημιουργήσουμε 86.000 νέες θέσεις εργασίας το 2022 μέσω ΟΑΕΔ

Μητσοτάκης: Στόχος να δημιουργήσουμε 86.000 νέες θέσεις εργασίας το 2022 μέσω ΟΑΕΔ
Πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν μέσω του ΟΑΕΔ 86.000 νέες θέσεις εργασίας το 2022 υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 12/1 το πρωί τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.
«Μόνο μέσα σε 2 χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022 με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφετέρου από το ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει».
Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι τα προγράμματα αυτά του ΟΑΕΔ έχουν μια στόχευση η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή αλλά και γεωγραφική», επισημαίνοντας τα 4 ειδικά προγράμματα για τις περιοχές που εντάσσονται στα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης, αναφέροντας ειδικά τη Δυτική Μακεδονία, όπου, όπως είπε, «ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους εργαζόμενους αλλά και στους ανέργους της περιοχής νέες ευκαιρίες, καθώς θα δρομολογούμε τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή».
«Είμαι σίγουρος ότι τα προγράμματα αυτά θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένα και θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια πιο μόνιμη απασχόληση, είτε στην εταιρεία στην οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος, είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση, καθώς θα έχει πια την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης